Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

«ΥΠΟΠΤΟ» ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: Από τι κινδυνεύουν οι ατμιστές – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Νέα έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο παρουσιάστηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας σε διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά στο Χιούστον.

Αυτή, υποστηρίζει ότι οι ατμιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό. Σύμφωνα με τα ευρήματά των επιστημόνων μετά από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, το συχνό «άτμισμα» μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στον εγκέφαλο ενώ προκαλεί και ζημιά σε μια φυσική ουσία που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Έτσι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου. Όπως αναφέρει το «Εθνος», τα ποντίκια εκτέθηκαν σε ατμούς ηλεκτρονικού τσιγάρου μια φορά για 10 μέρες συνεχόμενα και δεύτερη φορά για 30 ημέρες συνεχόμενα. Αντίστοιχα για 10 ημέρες και για 30 ημέρες υπήρξε έκθεση και σε καπνό τσιγάρου.

Και στις δύο περιπτώσεις, όπως τόνισαν οι ερευνητές στην παρουσίασή τους στο συνέδριο, μείωσαν δραστικά τις ποσότητες στον οργανισμό ενός ενζύμου που βοηθάει στο να μην πήζει το αίμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, με το «άτμισμα» να «κερδίζει». Οι ειδικοί σημείωσαν πάντως ότι η έρευνά τους είναι περιορισμένη σε εύρος και ότι χρειάζεται να γίνουν κι άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί ακριβώς το πώς επιδρά στον εγκέφαλο το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πηγή: lifo.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου