Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Εβδομάδα κακοκαιρίας




Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις, προβλέπει για τις επόμενες ημέρες η ΕΜΥ
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και νότια Πελοπόννησος και από τις βραδινές ώρες η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες περιοχές. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.


Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι άστατος στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.



Ο καιρός της Τρίτης

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται την Τρίτη. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 16 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.



Σύστημα Ποσειδών, πρόγνωση βροχής, 09.00-18.00

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.



Λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου