Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τα παράσιτα στον οργανισμό μας και τρόποι καταπολέμησής τους




Έρευνα – Επιμέλεια: Νάσος Παπαδόπουλος, Bioenergy Treater | ©TherapyWave.eu

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι το σώμα μας περιλαμβάνει εκατοντάδες είδη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών μέσα στο πεπτικό μας σύστημα που στο σύνολό τους είναι περισσότερα από τρία κιλά τα οποία τρέφονται από εμάς, μέσω των τροφών και του περιβάλλοντος που τους «ετοιμάζουμε» άθελά μας!

Ωστόσο, όταν η φυσική χλωρίδα του πεπτικού μας συστήματος βρίσκεται σε ισορροπία τα βακτήρια αυτά, είναι απαραίτητα για τη σωστή πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό μας όπως για παράδειγμα, τα προβιοτικά που είναι τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο και έχουν μια μεγάλη θετική επίδραση στην υγεία μας.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν τα ευεργετικά αυτά βακτήρια στο πεπτικό κομμάτι βγούνε από την ισορροπία τους και προκαλούν βακτηριακή ανισορροπία, τη διατροφή, ορισμένα φάρμακα, το άγχος, την επαφή με μολυσμένες πηγές κ.λπ.

Το σώμα μας περιλαμβάνει επίσης ένα είδος «μαγιάς», τους λεγόμενους ζυμομύκητες, η οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι σε κατάλληλες ποσότητες αλλά η υπερανάπτυξή τους μπορεί να έχει μεγάλη αρνητική επίδραση στη γενική μας υγεία ακόμα και στη γονιμότητα.

Η εσωτερική μαγιά λοιπόν πολλαπλασιάζεται γρήγορα όταν υπάρχουν υψηλά ποσοστά από ουσίες άνθρακα, όπως είναι η ζάχαρη για παράδειγμα όπου μπορεί να τη μεταβάλλει σε αλκοόλη στο σώμα και αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι με σοβαρή υπερανάπτυξη μαγιάς έχουν συμπτώματα όπως ομίχλη του εγκεφάλου, ζαλάδα και ναυτία.

Υπάρχουν τρία βήματα στη θεραπεία των ζυμομυκήτων, των παρασίτων και άλλων μυκήτων στο σώμα μας όπου:
Πρώτο βήμα, πρέπει να εξαλειφθούν
Δεύτερο βήμα, μετά να ξεπλυθούν από το σώμα και στο τέλος
Τρίτο βήμα, να διατηρηθεί η επούλωση και η αναγέννησή του

Το ζήτημα τώρα είναι από πού μας έρχονται, πως τους «παροτρύνουμε» να αναπτυχθούν μέσα μας και πως μπορούμε να προστατευτούμε από αυτούς!

Μπορούμε να προσβληθούμε από διάφορα μέρη και ή ακόμη και από καταστάσεις (σεξουαλική επαφή, συναυλίες, απλό χαιρετισμό κ. α.) αλλά η πιο συνήθεις και σημαντική, είναι από τις οι κακές συνθήκες υγιεινής όπως το κακό πλύσιμο τροφών ή μέσω του νερού – ιδιαίτερα των πλαστικών φιαλών που αποθηκεύεται ώστε το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την ζέστη κάνουν ένα πολύ φιλικό και γόνιμο περιβάλλον για την ανάπτύξη τους!

Συνοπτικά και επιγραμματικά είναι:
Κακή προσωπική υγιεινή
Τρόφιμα, νερό, περιβάλλον (όπως μέσω των ταξιδιών στο εξωτερικό σε περιοχές μη συμβατές με αυτές που έχουμε μεγαλώσει)
Μη σωστό μαγείρεμα (ειδικα για τους κρεοφάγους αλλά ισχύει και για τα θαλασσινά)
Η χρήση φθορίου
Κατοικίδια
Έντομα
Σεξουαλική επαφή και άλλες επαφικές καταστάσεις

Στην παρασιτική μόλυνση και την αύξησή της έχει μεγάλη σημασία το εξασθενημένο ανοσοποιητικό όπου του σώμα μας γίνεται ένας καλός οικοδεσπότης για αυτά (τα παράσιτα) όπως είπαμε μέσω της κατανάλωσης ζάχαρης, των επεξεργασμένων υδατανθράκων, του αλκοόλ, των βαρέων μετάλλων, του άγχους, του φόβου και διαφόρων άλλων τοξινών. Ακόμη η κατανάλωση καφέ, το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά και το νερό της βρύσης βοηθούν στην ανάπτυξή τους λόγο διαταραχής της οξύτητας μας!

Μερικά συμπτώματα και αιτίες αυτής της ανισορροπίας και «επίθεσης» των παρασίτων είναι οι εξής:
Χαμηλό ανοσοποιητικό που εκδηλώνεται με συχνές αδιαθεσίες ή ιώσεις
Φαγούρα στην πρωκτική περιοχή, ιδιαίτερα τη νύχτα
Συχνές κολπικές μολύνσεις
Πληγές στο στόμα (άφθες), στα χείλη (έρπη) ή λευκές κηλίδες στο στόμα ιδιαίτερα στο πρωινό ξύπνημα
Συχνό αίσθημα κόπωσης ή χρόνια κόπωση (σημ.: η χρόνια κόπωση συνδέεται και την ενεργειακή εξασθένηση των κυττάρων καθώς και με μη γείωση του οργανισμού)
Δυσκολία στον ύπνο και μη σταθερή ροή του
Μύκητες των ποδιών που παρουσιάζεται συνήθως στα πόδια των αθλητών
Φούσκωμα και αέρια ειδικά μετά την κατανάλωση γλυκών και επεξεργασμένων αρκετά τροφών
Συχνές και πολλές αλλεργίες
Ευαισθησία σε τρόφιμα ή χημικές ουσίες οι οποίες έχουν κάνει την εμφάνισή της (η υπερευαισθησία) πρόσφατα στον οργανισμό μας
Υπερευαισθησία στην μυρωδιά έντονων αρωμάτων ή (και όμως) του καπνού του τσιγάρου
Τα εξανθήματα ή φαγούρα γύρω από τα γεννητικά όργανα
Ουρολοιμώξεις (και ιδιαίτερα αν είναι συχνές)
Ιδιαίτερη τάση ή «ξαφνική επιθυμία» για τροφές ειδικά για τα γλυκά ή τα αμυλούχα τρόφιμα
Εντερικές συσπάσεις
Ενδομητρίωση
Η ψωρίαση ή έκζεμα
Υπερβολική χρήση αντιβιοτικών
Χρήση στεροειδών, συμπεριλαμβανομένων κάποιων θεραπειών για το άσθμα (inhaler)
Η χρήση αντισυλληπτικών
Η ομίχλη του εγκεφάλου ή ψυχική ασάφεια, το αίσθημα της «θολούρας» κοινώς
Ακανόνιστη έμμηνο κύκλο, συμπεριλαμβανομένων ανώμαλων περιόδου, μεγάλη αιμορραγία, κράμπες, PMS, ή ανωορρηξία
Άγχος ή κατάθλιψη
Μυγάκια ή κηλίδες στα μάτια (τα σκουπιδάκια που βλέπουμε όταν κοιτάζουμε στον ουρανό για παράδειγμα)
Πόνοι στους μύες ή τις αρθρώσεις που υποδηλώνουν φλεγμονές και κατ’ επέκταση ανάπτυξη μικροοργανισμών
Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
Το κάπνισμα
Η χρήση του φθορίου (οδοντόκρεμες ή η «αθώα» φθορίωση από τον οδοντογιατρό μας) καθώς και η κατανάλωση φθοριωμένου νερό
Ιστορικό υψηλού σακχάρου και διατροφή με πολλούς υδατάνθρακες

Εδώ να κάνω μία σημείωση! Για τις παραπάνω ενδείξεις / συμπτώματα μερικές φορές δεν είναι απαραίτητο να ευθύνονται τα παράσιτα αλλά να ευθύνονται άλλοι μη βακτηριακοί παράγοντες. Θα πρέπει λοιπόν να τις δούμε στο σύνολό τους, αν έχουμε αρκετές από αυτές συγχρόνως και βέβαια να παρατηρήσουμε και να ακούσουμε το σώμα μας! Για παράδειγμα και να μην μακρηγορώ ένας που δεν κοιμάται σωστά και δουλεύει αρκετές ώρες σε συνδυασμό ένα «τοξικό ενεργειακά περιβάλλον» διαβίωσης ή εργασίας, σαν αποτέλεσμα έχει να είναι και να νιώθει συνέχεια κουρασμένος. Κοινώς δεν έχει το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης αλλά απλά χρειάζεται ξεκούραση.

Οι παραπάνω ενδείξεις / συμπτώματα λοιπόν έχουν σαν αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις:
Υπογονιμότητα ή μόνιμης βλάβη γονιμότητας
Εμφάνιση καρκίνου και νεοπλασιών
ΣΚΠ (Σκλήρυνση κατά πλάκας)
Αρθρίτιδα
Οστεοπόρωση
Υποσιτισμός
Ελλείψεις βιταμινών καθώς τα παράσιτα κάνουν ένα όμορφο φαγοπότι μαζί τους
Παθήσεις των εντέρων
Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωση
Πέτρες στα νεφρά
Νόσος του Chron
Έκζεμα και ψωρίαση
Αϋπνία και προβλήματα ύπνου
Πεπτικά προβλήματα

Στο TherapyWave.eu είμαστε πάντα τις φυσικής αντιμετώπισης κάθε ασθένειας ή πάθησης καθώς και στον συνδυασμό θεραπειών που έχουν ως στόχο την ίαση και όχι απλά την καταστολή της. Βέβαια όλα αρχίζουν σε ενεργειακό επίπεδο αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο!

Υπάρχουν λοιπόν μερικές φυσικές θεραπείες που είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές στην απομάκρυνση αυτών των ζυμομυκήτων όπως:

Αλλαγή στη διατροφή

Αν το σώμα μας έχει την «μαγιά», αυξημένες τιμές ζυμομυκήτων ή παράσιτα, οποιαδήποτε κατανάλωση σάκχαρων μπορούν να τα τροφοδοτήσουν και να κανει την θεραπέια τους πιο δύσκολη. Είναι το τίμημα που έχουν όλοι οι γλυκατζίδες. Αν λοιπόν κάνετε κάποια φυσική θεραπεία για Candida, μύκητες ή παράσιτα, αποφύγετε όλες τις φυσικές πηγές της ζάχαρης από τη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένου του μελιού και φρούτων. Επίσης, αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα για 1-2 εβδομάδες για να ενισχύσει το σώμα σας.

Ιδρώστε όσο πιο πολύ μπορείτε

Όταν πάρετε την απόφαση της αποτοξίνωσης των παράσιτα και της «εσωτερικής μαγιάς», τα «υποπροϊόντα τους» πρέπει να αποβάλλονται από τον οργανισμό καθώς μαγνητίζουν και οποιεσδήποτε τοξίνες μαζί τους. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε κάποιες από αυτές είναι μέσω των ιδρωτοποιών αδένων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε ώστε να βγει αυτός ο τοξικός ιδρώτας μέσω της άσκησης, τη λήψη συμπληρωμάτων καγιέν ώστε να προκληθεί εφίδρωση. Βέβαια το υδρομασάζ ή σάουνα είναι ότι καλύτερο αφού εκτός από την αποβολή τους βοηθάει και στην φροντίδα της επιδερμίδας.

Κολλοειδής Άργυρος

Τα έχουμε πει πολλές φορές για αυτό το φυσικό αντιβιοτικό και είναι τόσες οι πληροφορίες που συνειστώ να διαβάσετε όλοκληρο το αρθρο “Κολλοειδής άργυρος, o εχθρός της Big Pharma” επιγραμματκά όμως θα πω πως δημιουργεί θα λέγαμε ένα τέτοιο περιβάλλον που είναι αδύνατον να επιζήσουν και να πολλαπλασιαστούν τα παθογόνα οπότε λειτουργεί εις βάρος της ίδια της φύσης των κύκλων ζωής των παθογόνων, ώντας ένας αποτελεσματικός προληπτικός παράγοντας ενάντια σε όλες τις ασθένειες που προκαλούνται από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών μεταλλάξεών τους.

Ο κολλοειδής άργυρος σκοτώνει ακόμη και τα σούπερ-βακτήρια που αναπτύσσονται εξαιτίας της χρήσης συμβατικών παραγόντων απολύμανσης, αφού σκοτώσουν τα αδύναμα στελέχη των βακτηρίων ενώ επιδρά καταλυτικά καιαποδυναμώνει ένα ένζυμο που διευκολύνει τις ενέργειες μέσα στα κύτταρα.

Μηλόξυδο

Αυτό είναι μια άλλη απλή και αποτελεσματική θεραπεία για την Candida και τα παράσιτα. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι πολύ θρεπτικό για το σώμα. Ενώ το ξίδι μηλίτη βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του σώματος μας και βελτιώνει την πέψη, καταστρέφει τους ζυμομύκητες και βοηθάει στην διατήρηση της καλής επιδερμίδας.

Ξεκινήστε με 1 κουταλάκι του γλυκού έως 3 φορές την ημέρα περίπου 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Αν η γεύση του δεν σας ενοχλεί, να αυξήσει τη δοσολογία σε μια κουταλιά της σούπας.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά βοηθούν στην ανασύσταση των καλών βακτηρίων στο έντερο και ιδιαίτερα μετά την απομακρυσνη των παρασίτων και αλλων βλαβερών οργανισμών. Τα προβιοτικά είναι καλα και είναι απαραίτητοα για να επισκευάσουν τη σωστή εντερική χλωρίδα. Είναι καλό να βάλετε στην διατροφή σας την Κομπούχα καθώς το κεφίρ ωστέ να βοηθηθούν στην αύξηση των προβιοτικών επίπεδων.

Βιταμίνη C

Γνωρίζετε ήδη ότι η βιταμίνη C είναι ένα άριστο αντιοξειδωτικό και συμβάλει στην υποστίριξή του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά επίσης είναι χρήσιμη για την απομάκρυνση των παρασίτων. Μπορούμε να πάρουμε 5.000 mg (5 γραμμάρια) ανά ημέρα μέσω 2-3 δόσεων (Η ευρωπαική ένωση βέβαια και ο παγκόσμιος οργανισμός φαρμάκων έχουν άλλες οδηγίες.. γιατί άραγε)

Προσοχή εδώ. Δεν πρέπει να λαμβάνεται βιταμίνη C κατά τον ίδιο χρόνο το ασβέστιο ή μαγνήσιο, επειδή θα εξουδετερώσει το ένα το άλλο καθώς και δεν πρέπει να γίνει υπερκατανάλωση επειδή μπορεί να προκαλέσει σε μερικές περιπτώσεις χαλαρές κινήσεις του εντέρου κάτι που δεν θέλουμε όταν γίνεται φροντίδα απομάκρυνσης παρασίτων.

Λάδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και είναι πολύ θρεπτικό για το σώμα. Πάρτε αρκετές κουταλιές της σούπας την ημέρα για μία αντιμυκητιακή υποστύριξη. Αυτό θα υποστηρίξει επίσης τις ορμόνες και το αναπαραγωγικό σύστημα. Μπορείτε επίσης να διαλύσετε και μια δυο κουταλιές σε ένα ζεστό τσάι της επιλογής σας. Του δίνει ένα ιδιαίτερο boost!

Σκόρδο

Ψιλοκόψτε 1-2 σκελίδες σκόρδο και πιείτε τις σε ένα φλιτζάνι νερό πριν από τα γεύματα η απλά καταλανώστε τες αμασητες. Ετσι δεν θα έχετε και τα ανεπιθύμητα οσφρητικά αποτελέσματα

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες που υποστηρίζουν την εξάλειψη των παρασίτων και των καταλοίπων των ζυμομυκήτων. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή περισσότερο σε σαλάτες ή λαχανικά ή καταναλώστε τες αυτούσιες.

Εκτός από τα συμπληρώματα και τις τροφές υπάρχουν και αρκετά βότανα που βοηθούν στην απομακρινσή των παρασίτων όπως: το έλαιο ρίγανης, το θυμάρι, η μέντα, το δεντρολίβανο, το εκχύλισμα φύλλων ελιάς και εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ.
Αντίδραση Ερζχάημερ (Herxheimer)

Η διαδικασία της αφαίρεσης ζυμομυκήτων και παρασίτων μπορεί να είναι δυσάρεστη κατά καιρούς. Η αντίδρασηΕρζχάημερ (Herxheimer) είναι ουσιαστικά το στρεσάρισμα που προκλήθηκε από τη διαδικασία καταστροφής των ζυμομυκήτων και των παρασίτων και την προσπάθεια του σώματος να απαλλαγούμε από αυτά. Τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε καθώς το σώμα αποτοξινώνεται είναι αδιαθεσία, λίγο πυρετό, γρίπη με πονοκέφαλους, πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες, ναυτία, φαγούρα, πονόλαιμο κλπ.

Όσο πιο πολύ και δραστικά πάμε να διαχειριστούμε τα συμπτώματα των παρασίτων και όσο περισσότερα συμπληρώματα που προαναφέρθηκαν πάρουμε, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να βιώσουμε αυτή την αντίδραση.

Είναι καλύτερο να έχουμε μια αντιμυκητιακή διατροφή για αρκετές εβδομάδες πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων για να αποφύγουμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτά τα συμπτώματα. Ξεκινήστε με μικρές δόσεις μηλόξυδου

Αν γριπωθείτε μέσα σε μια εβδομάδα μετά την έναρξη της θεραπείας, είναι στην πραγματικότητα μια ήπια αντίδρασηΕρζχάημερ Herxheimer, ελατώστε τα συπληρώματα και πιείτε περισσότερο νερό ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό να καλυτερεύσει σύντομα.
Κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απομάκρυνσης των παρασίτων είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε το σώμα μας με τακτική άσκηση, καλή διατροφή, επαρκή ύπνο, και τον περιορισμό της έκθεσης σε τοξίνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το δέρμα σε λουτρό αλατιού Epsom. Οι τοξίνες μπορουν να ξεπλυθούν γρήγορα ενώ πίνοντας αρκετό νερό και με επαρκή ύπνο θα βοηθήσουμε στην αναγέννηση του σώματός μας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν καταναλώνουμε ζάχαρη ή υδατάνθρακες, αλλά αρκετά ωμά λαχανικά για να κρατήσουμε την ενέργεια μας σε υψηλά επίπεδα και να καθαρίσει το σώμα γρηγορότερα.

Νασος Παπαδόπουλος
Bioenergy Treater | Orgonite Creator

©TherapyWave.eu


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου