Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Oι Anonymous αποκαλύπτουν: Παιδιά εκβιάζονται σε παιχνίδια αυτοκτονίας



#OpBlueWhale: Η νέα εκστρατεία των Anonymous έχει ως στόχο να ενημερώσει και να αποτρέψει τους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου από το να συμμετάσχουν σε ένα νέο και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι που έχει αρχίσει να διαδίδεται μέσω των social media και σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.

Ο λόγος για το «Bluewhale Challenge», το οποίο φέρεται να ευθύνεται για την αυτοκτονία περισσότερων από 130 ανηλίκων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξακριβωθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.


Οι όροι του παιχνιδιού είναι ανατριχιαστικοί: oι ανήλικοι καλούνται να ολοκληρώσουν ορισμένες προκλήσεις μέσα σε διάστημα 50 ημερών, και αφού τις φέρουν εις πέρας, ενθαρρύνονται να αυτοκτονήσουν για να ‘κερδίσουν’ το ‘παιχνίδι’.


Ενδεικτικά σημειώνονται κάποια από τα challenges που πρέπει να ολοκληρώσουν οι παίχτες, οι οποίοι ενθαρρύνονται να κάνουν κακό στον εαυτό τους με διάφορους τρόπους:

“Σήκω στις 04.20 και παρακολούθησε βίντεο τρόμου”
“Χαράκωσε το χέρι σου”
“Ημέρα 26:Σήμερα θα μάθεις την ημερομηνία θανάτου σου”
“Ημέρα 28: Μην μιλήσεις σε κανέναν σήμερα”
“Ημέρα 50: Πέσε από την οροφή ή κρεμάσου”



Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, δύο δεκαεξάχρονα κορίτσια από την Ρωσία φέρονται ως τα πιο πρόσφατα θύματα του Bluewhale Challenge. Τα δύο ανήλικα κορίτσια βρέθηκαν νεκρά αφότου έπεσαν στο κενό απο δεκατετραόροφο κτήριο. Σύμφωνα με τους Serbian Times, η δεκαεξάχρονη Yulia Konstantinova πόσταρε μια φωτογραφία μπλέ φάλαινας στον λογαριασμό της στο Instagram προτού αυτοκτονήσει.




Μέσω επίσημης ανακοίνωσής τους, οι Anonymous προειδοποιούν τους χρήστες για την ύπαρξη του παιχνιδιού, αποτρέποντάς τους από το να συμμετάσχουν σε αυτό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Η εκστρατεία #OpBluewhale έχει ως στόχο να σώσει τα παιδιά από το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι. Πίσω από όλο αυτό βρίσκονται εγκληματίες, μέλη ρωσικής εγκληματικής οργάνωσης. Έχουμε εντοπίσει τους διαχειριστές του παιχνιδιού και έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για αυτούς. Θα καταστρέψουμε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ήδη σώσει πολλά παιδιά από αυτοκτονία.”

Oι Anonymous αποκαλύπτουν πως εκβιάζονται τα παιδιά, δημοσιοποιώντας screenshots με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν: “Δεν μπορείς να αποχωρήσεις από το παιχνίδι πριν το τέλος“, “Θα πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε εμάς“,”Έχουμε όλα τα προσωπικά σου στοιχεία και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε ώστε να σε αναγκάσουμε να μείνεις στο παιχνίδι”, είναι μόνο κάποιοι από αυτούς.



Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση των Anonymous στο βίντεο που ακολουθεί:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου