Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Βόλος: Αυτοκτονία 46χρονου, η τρίτη σε 15 μέρες – Η κολοκυθιά με τις αυτοκτονίες



Τρίτη αυτοκτονία στο Βόλο μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Ωστόσο, αντί κάποιοι να ασχοληθούν με τα αίτια του παγκόσμιου αυτού φαινομένου που τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας, βλέπουμε να παίζονται πολιτικά παιγνίδια και η “κολοκυθιά” με τον αριθμό των αυτόχειρων…



Tέλος στη ζωή του έβαλε χτες το πρωί ένας 46χρονος στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Νέα Δημητριάδα. Τον βρήκε κρεμασμένο στο σαλόνι στου σπιτιού του, στις 10.30 το πρωϊ, η σύντροφός του, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία. Είχε κρεμαστεί με κορδόνι από τις σωληνώσεις του καλοριφέρ, που περνούν από το ταβάνι. Ανέβηκε σε μια καρέκλα, πέρασε τον βρόχο στον λαιμό του και στη συνέχεια κλώτσησε την καρέκλα κάτω από τα πόδια του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο 46χονος με καταγωγή από την Ζαγορά, αντιμετώπιζε οικονομικά αδιέξοδα. Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη αυτοκτονία στον Βόλο μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες.

Αηδιαστικό debate για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα -αν αυτές ήταν περισσότερες επί Σαμαροβενιζέλου ή επί Συριζανέλ, αν αυξήθηκαν τόσο όσο λένε κάποια δημοσιεύματα ή λιγότερο, αν παρά την αύξηση τους παραμένει η χώρα (δυστυχώς;) σε χαμηλότερα ποσοστά από άλλες χώρες- έκανε την εμφάνιση του για μια ακόμα φορά. Από τη μια με δημοσίευμα των “απομυθοποιητών” του διαδικτύου, τα Ελληνικά Hoaxes, από την άλλη μετά από τις νέες δηλώσεις του Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος υπερασπιζόμενος τις αρχικές του, αναφέρθηκε σε αυτούς που προκάλεσαν τις αυτοκτονίες στη χώρα μας.

Και να τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ και να τα νούμερα του ΠΟΥ για τον αριθμό των παγκόσμιων αυτοκτονιών.

Ο πατέρας μου, ο οποίος λάτρευε τα μαθηματικά, μου έλεγε ότι με τη στατιστική μπορείς να τρελάνεις κόσμο: “Αυξήθηκαν 100% τα τροχαία από πέρσι”. Ουάου! Ανατριχιαστικό! Ναι… πέρσι ήταν ένα, φέτος είναι δυο…
Η κολοκυθιά με τις αυτοκτονίες και η πικρή παγκόσμια πραγματικότητα

Δεν είναι 10.000 οι αυτοκτονίες. Και πόσες θες να ‘ναι; Λέω 8.000. Όχι, δεν είναι 8.000 οι αυτοκτονίες. Και πόσες θες να ‘ναι; Θέλω να είναι 4.000… και πάει λέγοντας.

Οι παράμετροι ωστόσο που δεν λαμβάνονται υπόψη στα στατιστικά, είναι πόσες από τις αυτοκτονίες δηλώνονται ως τέτοιες όταν κάποιοι το κρύβουν για λόγους θρησκευτικούς; Πόσες αποτυχημένες απόπειρες γίνονται εκτός από τις πετυχημένες αυτοκτονίες; Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι για κάθε ενήλικο που αυτοκτονεί εκτιμάται ότι έχουν γίνει 20 άλλες απόπειρες.

Τι σειρά παίρνει η αυτοκτονία στην παγκόσμια κατάταξη αιτιών θανάτου; Την 17η αναφέρει ο ΠΟΥ. Ωστόσο το πλέον ανατριχιαστικό είναι ότι είναι ΔΕΥΤΕΡΗ στις ηλικίες 15-29 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!

Δηλαδή, αν κάποιος δεν προλάβει λόγω μικρής ηλικίας να πάθει καρδιακό, καρκίνο, αναπνευστικό, τροχαίο κ.λ.π. αφαιρεί τη ζωή του μόνος του! Κι αυτά τα νούμερα παίζουν στα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα.

ΑΥΤΌ, το γεγονός, απανταχού ανόητοι, σπεκουλαδόροι και απομυθοποιητές, θα έπρεπε να σας προβληματίζει, αντί να παίζετε την κολοκυθιά!

Η μοναξιά της σύγχρονης εποχής, η εξάπλωση του αθεϊσμού (στατιστικά βγαίνουν πρώτοι στις αυτοκτονίες), οι κοινωνικές ανισότητες τόσο στον αναπτυγμένο όσο και στον τρίτο κόσμο, αλλά και η έντονη περιβαλλοντική μόλυνση στον δυτικό κόσμο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία προκαλεί με ύπουλο τρόπο σοβαρή κατάθλιψη, είναι τα κύρια αίτια της αυτοκτονίας.

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με την κολοκυθιά και να δούμε με ψυχραιμία γιατί στον 21 αιώνα, στον αιώνα μετά από εκείνον των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, οι άνθρωποι δεν σκοτώνονται μεταξύ τους αλλά σκοτώνουν τους εαυτούς τους; To 2014, οι θάνατοι από αυτοκτονίες στον αμερικάνικο στρατό ξεπέρασαν εκείνους από τους πολέμους, σε ένα στρατό που δεν έπαψε ποτέ να είναι απασχολημένος με κάποιον πόλεμο, αφού ο ίδιος δημιουργεί ουκ ολίγους. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Αλλά ξέχασα, για κάποιους αυτό το πρόβλημα, όπως τόσα άλλα προβλήματα, δεν είναι πρόβλημα μέχρι να συμβεί στους ίδιους ή τους οικείους τους…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου