Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)Οι τρεις ένοπλοι δράστες της νέας βάρβαρης επίθεσης επέλεξαν με προσοχή τον στόχο τους, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 48. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Η γέφυρα του Λονδίνου είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε στην πόλη αυτή αλλά και ο πυρήνας της πολεοδομικής ανάπτυξης του Λονδίνου από τότε που άρχισε να διαδραματίζει τον ρόλο της πρωτεύουσας της Αγγλίας.


Αυτά στο παρελθόν. Αλλά στο παρόν, αυτή η περιοχή συμβολίζει επίσης το νέο σύγχρονο τρόπο ζωής των κατοίκων της μεγαλούπολης καθώς και των τουριστών που την επισκέπτονται. Στο νότιο και το βόρειο άκρο της Γέφυρας του Λονδίνου αρχίζουν τα μικρά ή τα μεγάλα εστιατόρια, τα καφέ, τα παμπς κι ότι άλλο συμβολίζει τη σύγχρονη ζωή και διασκεδάση κυρίως των νέων ανθρώπων της πόλης. Ακριβώς δίπλα έχει ανεγερθεί και το ψηλότερο κτήριο που συμβολίζει με τη σειρά του τη σύγχρονη ανάπτυξη. Είναι δηλαδή το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής, όπου κυρίως τα σαββατοκύριακα νέοι άνθρωποι από όλα τα σημεία της μεγαλούπολης αλλά και τουρίστες, επισκέπτονται το σημείο αυτό για να περάσουν το βράδυ τους.


To infographic της αιματηρής επίθεσης (από τη Daily Mail)


​Οι τρεις αυτοί ένοπλοι δράστες χτύπησαν την καρδιά του τρόπου ζωής του σύγχρονου μέσου Ευρωπαίου, όπως οι αντίστοιχοι στο Μπατακλάν ή ο βομβιστής στην αρένα του ΜάντσεστερΕίναι κάτι ανάλογο με τη συνοικία που βρίσκεται δίπλα από το Μπατακλάν στο Παρίσι. Με λίγα λόγια, οι τρεις αυτοί ένοπλοι δράστες, χτύπησαν την καρδιά του τρόπου ζωής του σύγχρονου μέσου Ευρωπαίου, όπως οι αντίστοιχοι στο Μπατακλάν ή ο βομβιστής στην αρένα του Μάντσεστερ.

Οι σκηνές πανικού που ακολούθησαν την επίθεση ήταν πρωτόγνωρες. Κυρίως νέοι άνθρωποι έτρεχαν πάνω κάτω χωρίς προορισμό, ενώ ομάδες άλλων ανθρώπων στέκονταν όρθιοι με τα χέρια ψηλά για να ελεγχθούν από την αστυνομία.


Η περιοχή αποκλείστηκε από την αρχή και μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι άνθρωποι που έτρωγαν ήσυχοι σε κάποιο εστιατόριο ή έπιναν την μπίρα τους σε κάποια παμπ, ήταν υποχρεωμένοι να περάσουν όλη τη νύχτα εκεί, δεδομένου ότι η αστυνομία επιχειρούσε στο σημείο προκειμένου να εντοπίσει πιθανούς συνενόχους των δραστών. Τα ουρλιαχτά από τις σειρήνες των αστυνομικών αυτοκινήτων και των ασθενοφόρων, ο βόμβος από τα ελικόπτερα που πετούσαν σε χαμηλό ύψος, οι προβολείς και οι φωνές των πανικοβλημένων ανθρώπων παρέπεμπαν σε σκηνικό κόλασης.


Ορισμένα βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν άνδρες της αστυνομίας να εισέρχονται στα μπαρ και τα εστιατόρια, να ακινητοποιούν χωρίς πολλά πολλά τους πελάτες και να τους διατάζουν να ξαπλώσουν κάτω από τα τραπέζια κραυγάζοντας «σκύφτε τώρα». Πρόκειται για εικόνες και για σκηνές που κανείς από αυτούς που τις έζησε δεν θα ξεχάσει ποτέ, όπως οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην τραγωδία του Μπατακλάν δεν θα ξεχάσουν επίσης ποτέ τι αντίκρυσαν τα μάτια τους. Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις δραματικές στιγμές:


Οι οδηγίες της αστυνομίας: 'Τρέξε, κρύψου, ενημέρωσε'


Σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον αγγλικό Τύπο, απεικονίζονται, κατ' εκτίμηση, δύο εκ των δραστών της αιματηρής επίθεσης στο Λονδίνο να κείτονται νεκροί μετά την επέμβαση της αστυνομίας.


Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail φαίνεται να δείχνει τους υπόπτους που βρίσκονται νεκροί στο έδαφος έξω από το Pub Wheatsheaf στην Borough Market


Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, τόσο και στο βαν που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες για να χτυπήσουν πεζούς στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που γίνονται στο βαν των δραστών.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου