Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ρώσοι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει απο το 2013 : Η γη κοντά σε νέα εποχή παγετώνων !!




Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε 2 χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες. Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον 2 αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας, τονίζουν οι Ρώσοι.

Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει.

Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν - πλην 11 έτη»,υποστηρίζει ο επιστήμονας. «Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας.






Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα, θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ. Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες.


Παρόμοιες κλιματικές αλλαγές είχαν εντοπιστεί τον 13o, 15o, 17o και 19ο αιώνα. «Όπως συχνά συμβαίνει, στην αρχή όλοι λένε, πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν είναι επιστήμη, δεν μπορούν να συμβούν, ύστερα λένε πως κάποια λογική υπάρχει σε αυτό, ότι και εμείς έτσι πάντα σκεφτόμασταν. Η αναγνώριση της θεωρίας ψύξης πραγματοποιείται σε όλον τον κόσμο», είπε στο τέλος ο Ρώσος επιστήμονας.

greek-weather.org



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου