Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πονόλαιμος – Αντιμετωπίστε τον με φυσικές θεραπείες




Πονόλαιμος – Αντιμετωπίστε τον με φυσικές θεραπείες

Ο πονόλαιμος μπορεί να προκληθεί από πολλά και διάφορα πράγματα, όπως αλλεργίες, γρίπη, το κρύο ή ακόμα και από τον ξηρό αέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι αρκετά ενοχλητικός, ακόμα μπορεί να μας αφήσει άυπνους από του ενοχλητικούς πόνους γιαυτό όλοι θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτόν το συντομότερο δυνατό. Πολλοί στρέφονται στα φάρμακα για μια γρήγορη λύση ενάντιο στον πονόλαιμο, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι μια κακή ιδέα όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι παίρνοντας πολλά αντιβιοτικά το ανοσοποιητικό αποκτά ανοσία στην επίδραση του φαρμάκου με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην θεραπεία του πονόλαιμου. Η συμβουλή μας είναι να προσπαθήσετε να το αντιμετωπίσετε με φυσικά υλικά που είναι κατάλληλα για να θεραπευθεί ο πονόλαιμος.


Την επόμενη φορά που ο πονόλαιμος θα κάνει την εμφάνιση του, δοκιμάστε αυτά τα φυσικά προϊόντα:


Μέλι

Το μέλι χρησιμοποιείται για αιώνες ως θεραπεία για τον πονόλαιμο και ακόμη ο επιστημονικός κλάδος επιβεβαιώνει ότι το μέλι βοηθά στην επούλωση των πόνων του λαιμού. Απλά προσθέστε λίγο μέλι στο τσάι σας ή μπορείτε απλώς να πάρετε μια κουταλιά μέλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μείγμα από μηλόξιδο και ο πονόλαιμος αποτελεί πλέον παρελθόν

Αυτή η θεραπεία το μόνο που μπορούμε να της προσάψουμε είναι ότι μπορεί να μην έχει καλή γεύση, αλλά είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στη θεραπεία του πονόλαιμου. Το μηλόξιδο καταπολεμά τα βακτηρίδια που υπάρχουν στο λαιμό και ο συνδυασμός με το μέλι θα απαλύνει τον πόνο.

Τι πρέπει να κάνετε:

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά μέλι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Προσθέστε το μηλόξιδο και το μέλι στο φλιτζάνι με το ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Πιείτε το μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστό.

Γλυκόριζα και πονόλαιμος

Αυτό το βότανο βρίσκεται κυρίως στην Ασία και την Ανατολική Ευρώπη και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην θεραπεία του πονόλαιμου. Οι γαργάρες με γλυκόριζα και νερό θα καταπραΰνουν τον πονόλαιμο.

Τζινζτερ

Το τζίντζερ περιέχει ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας ανακουφίσουν, επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιάκες ιδιότητες, που σαν αποτέλεσμα θα έχει την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτές του οι ιδιότητες καθιστούν το τζίντζερ ως ένα βότανο κατάλληλο για τη θεραπεία της γρίπης και του κρυολογήματος.

Πως να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα τζίντζερ για το κρυολόγημα:

Φρέσκο τζίντζερ περίπου 5 εκατοστά

Μέλι
2 – 3 φλιτζάνια νερού

Πλύνετε και ξεφλουδίστε το τζίντζερ, στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σε πολύ μικρά κομμάτια, βάλτε το σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε βραστό νερό. Αφήστε το μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία ώστε να μπορείτε να το πιείτε και προσθέστε το μέλι, αμέσως μετά πιείτε το για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

ΓΑΡΙΦΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ

Το μπαχαρικό γαρίφαλο χρησιμοποιείτε στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να καταπραΰνει από πόνους στο λαιμό και το στόμα. Στο γαρύφαλλο περιέχεται ευγενόλη που είναι γνωστή ως μια παυσίπονη ουσία, αλλά επίσης και για τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες. Μασήστε ή πιπιλίστε για αρκετά λεπτά 1 – 2 κλωναράκια γαρύφαλλο και προσπαθήστε να μην τα καταπιείτε.

ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Το φασκόμηλο είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει να θεραπευθεί ο πονόλαιμος αλλά και επίσης να μας καταπραΰνει από ιώσεις και κρυολογήματα. Πολλές ουσίες που περιέχονται στο φασκόμηλο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Ως εκ τούτου, οι γαργάρες με φασκόμηλο μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν, όταν ο πονόλαιμος είναι έντονος. Προσθέστε σε βραστό νερό λίγο φασκόμηλο και αφήστε το για 15 – 20 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίξτε και κάντε με το υγρό γαργάρες.

ΚΑΝΕΛΑ

Η κανέλα μπορεί σίγουρα να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να ανοίξει τα ιγμόρεια, ώστε να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο να αναπνέετε πιο εύκολα. Βράστε λίγο νερό και προσθέστε ένα ξυλάκι κανέλας. Αφήστε τα για λίγα λεπτά να βράσουν και στη συνέχεια αφαιρέστε την κανέλα. Προσθέστε ένα σακουλάκι από το αγαπημένο σας τσάι και απολαύστε γεύση και υγεία, αφού με αυτόν τον τρόπο ο πονόλαιμος θα ανακουφιστεί.

ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ

Αυτό είναι ένα παλιό κόλπο, που σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζετε από τη γιαγιά σας. Οι γαργάρες με αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο στο λαιμό και να ανακουφίσουν από τον πόνο. Ζεσταίνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι. Αφήστε να κρυώσει και κάντε γαργάρες με το μείγμα.

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

Πίνοντας ζεστό νερό με πιπέρι καγιέν σίγουρα θα ανακουφιστεί ο πονόλαιμος που σας ταλαιπωρεί. Βράστε λίγο νερό και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν. Τέλος προσθέστε και λίγο μέλι και πιείτε το μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστό, όχι καυτό.

votanonkipos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου