Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Φλέγεται η Ουάσινγκτον: Πλατεία Μαιντάν κυριεύει τις ΗΠΑ… Κόλπο γκρόσο με εκλογή Ν.Τραμπ από τη Μόσχα- Ζωντανή μετάδοση




Φλέγεται η Ουάσινγκτον καθώς ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με την αμερικανική αστυνομία πριν λίγη ώρα στους δρόμους της Ουάσινγκτον, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Τα επεισόδια αυτά είναι μόνο η αρχή όσων ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι διαδηλωτές που είναι μέλη της ομάδας «Black Bloc» έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και καφετεριών και βανδάλισαν αυτοκίνητα. Δύο από τους στόχους τους ήταν ένα υποκατάστημα της Bank of America και μια καφετέρια Starbucks.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών και ακολούθησαν συμπλοκές.


Το «πανηγύρι» ξεκίνησε από νωρίς στην Ουάσιγκτον. Διαδηλωτές βάζουν φωτιές και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους ενώ τα χημικά πέφτουν βροχή. Αστυνομικοί τους κυνηγούν και τους χτυπούν ενώ εκείνοι φαίνονται αποφασισμένοι να «διαλύσουν» την ορκωμοσία του Τραμπ για αυτό και συνεχίζουν να σπάνε βιτρίνες και αυτοκίνητα.





Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος πραγματοποίησε πριν την ορκωμοσία του Ν.Τραμπ ολομέτωπη επίθεση εναντίον του χαρακτηρίζοντας τον «απατεώνα και εν δυνάμει δικτάτορα που θα αποτύχει».

«Είναι υπέρ αυτής της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος» προειδοποίησε ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Σόρος υποστήριξε ότι ο κ. Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Αμερική εξέλεξε για πρόεδρο έναν δυνητικό δικτάτορα, έναν «απατεώνα» όπως είπε επί λέξει.

Εκτίμησε δε ότι θα αποτύχει γιατί οι ιδέες του είναι αντιφατικές και οι σύμβουλοί του στον Λευκό Οίκο, καθώς και το υπουργικό του συμβούλιο θα έχουν διαφωνίες μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Σόρος, το ράλι που σημειώνει η Wall Street από τις εκλογές του Νοεμβρίου, που πυροδοτήθηκε από τις υποσχέσεις Τραμπ για χαλάρωση των κανονισμών και αύξηση των δαπανών, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

«Η αβεβαιότητα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και φυσικά η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός των μακροχρόνιων επενδύσεων», είπε ο Σόρος για να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι οι αγορές θα τα πάνε πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή (οι αγορές) συνεχίζουν να πανηγυρίζουν. Αλλά όταν προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, ο ρεαλισμός θα υπερισχύσει».











Hundreds converge on #Chinatown in #washington #dc protesting #trump #Inauguration @RT_America pic.twitter.com/fDrGW5vYNL

— Manila Chan (@ManilaChan) January 20, 2017



Anti-capitalist #disruptj20 march takes the streets of DC on #inaugurationday https://t.co/GbMYZpJW3Z

— RT America (@RT_America) January 20, 2017



Chants of «1, 2, 3 / f*ck the bourgeoisie / 4, 5, 6 / f*co the bourgeoisie» at anti-capitalist #DisruptJ20 march #Inauguration pic.twitter.com/ydKsUy7HAk

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



Another #Trump flag burned at anti-capitalist #DiseuptJ20 march #Inauguration pic.twitter.com/Zmet4uIlLO

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



A look at the anti-capitalist bloc of #DisruptJ20, about to march #Inauguration pic.twitter.com/fvXyrvrTfO

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



“Blue Lives Matter” flag, #Trump-Pence signs burned at anti-capitalist rally #DisryptJ20 pic.twitter.com/E2MxANfrEV

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



Vermins Supreme greets Sean Hannity and Geraldo Rivera near the #DeploraBall #DisruptJ20 pic.twitter.com/8HTPaedhcs

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



Police fire off more pepper spray. Girl hit, medic called. #DeploraBall #DisruptJ20 pic.twitter.com/FO9Qi1mgi0

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



#DisruptJ20 protester confronts cops pic.twitter.com/wLG9CvrMLF

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017



«F*ck your order / f*ck your wall / we will make your system fall» chants as #DisruptJ20 protesters march in streets pic.twitter.com/YFhNKlNmSN

— Alexander Rubinstein (@AlexR_DC) January 20, 2017




pentapostagma


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου