Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΜεταΠρογραμματισμός: Το Ξύπνημα του “Μετάνθρωπου”



Όλοι οι άνθρωποι που έχουν προσεγγίσει την ενηλικίωσή τους είναι προγραμματισμένοι Βιο-Υπολογιστές. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα της ανθρώπινης φύσης που είναι ο ΜεταΠρογραμματισμός της από τα παγιωμένα κοινωνικά, θρησκευτικά και Πολιτιστικά πλαίσια.

Οι επιθυμίες μας, οι αντιδράσεις, ολόκληρο το σύστημα σκέψεων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά προγραμματισμένες νευρολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μπορούμε να ελέγξουμε και να ξεκλειδώσουμε αυτά τα εγκατεστημένα «προγράμματα» εξελίσσοντας την πνευματική μας φύση;

Τι είναι ο ΜεταΠρογραμματισμός ;

Παρά την μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων «προγραμμάτων» της ανθρώπινης ύπαρξης, οι περισσότεροι από εμάς περιοριζόμαστε σε ένα συγκεκριμένο αριθμό, που συνήθως είναι «προεγκατεστημένα» με την γέννησή μας. Με λίγα λόγια γεννιόμαστε με «προεγκατεστημένες» και παγιωμένες λειτουργίες, που μέσα και από τα κοινωνικά πλαίσια ανατροφής του ανθρώπου, η διάσπασή τους και η εξέλιξη μετατρέπεται σε μία δύσκολη αποστολή για τον άνθρωπο που θέλει να «απελευθερωθεί». Όμως με την εξέλιξη της πολυπλοκότητας και το μέγεθος του Νευρικού συστήματος και του ανθρώπινου σώματος, εμφανίστηκαν νέα επίπεδα προγραμματισμού που αφορούν πολύπλοκες λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Πλέον στον 21ο Αιώνα όπου η ανθρώπινη συνειδητότητα εγκλωβίζεται στην φυλακή του φόβου και της ψεύτικης πληροφορίας, η ιδέα του Lilly πως απαιτείται ένας νέος Μετάνθρωπος για να αναστρέψει την κατάσταση που βιώνουμε, ο πνευματικός Μεταπρογραμματισμός φαντάζει πιο πιθανός και αναγκαίος από ποτέ.

Ο Όρος ΜεταΠρογραμματισμός προήλθε από τον John C. Lilly και το βιβλίο του Metaprogramming in the Human Biocomputer, στο οποίο ερεύνησε την ιδέα πως οι ανθρώπινες συμπεριφορές ελέγχονται από «γενετικά» και νευρολογικά προγράμματα, και πως μέσα από την εκμάθηση αυτών των «οδών» με υπερβατικές τεχνικές ελέγχου, εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να ελέγξουμε αυτές τις λειτουργίες, αναβαθμίζοντάς τις δραματικά, μετατρέποντας έτσι τον Άνθρωπο σε ένα συνειδησιακό Μετάνθρωπο με άπειρες πνευματικές δυνατότητες.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Lilly και το περιεχόμενο του βιβλίου του « Ο ΜεταΠρογραμματισμός είναι μία λειτουργία κατά την οποία ένα κεντρικό σύστημα ελέγχει χιλιάδες προγράμματα που λειτουργούν ταυτόχρονα.» Βέβαια αυτές οι λειτουργίες δεν υπήρχαν ουτε καν στους τεχνολογικούς υπολογιστές το 1972, όταν και έγραψε το βιβλίο, πόσω μάλλον στους Ανθρώπινους ΜεταΠρογραμματιστές. Πλέον και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας ο άνθρωπος βαδίζει σε νέα ανεξερεύνητα μονοπάτια εξέλιξης, αλλά και ελέγχου της πνευματικής του υπόστασης. Ο ΜεταΠρογραμματισμός, με τις σκοτεινές και τις φωτεινές του προεκτάσεις, ίσως είναι το σταυροδρόμι που θα καθορίσει το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Ένας Ανθρώπινος Βιο-Υπολογιστής

Για να προσεγγίσουμε τις λειτουργίες που εισάγει ο ΜεταΠρογραμματισμός, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο «τσιπάκι» που καθορίζει τα πάντα σχετικά με τον Άνθρωπο και την Συνειδητότητά του (σύμφωνα πάντα με αυτή τη θεωρία περί ΜετάΠρογραμματισμού), που είναι ο ανθρώπινος Βιο-Υπολογιστής. Τι είναι όμως ο Βιο-Υπολογιστής;



Ο Όρος Ανθρώπινος Βιο-Υπολογιστής που προήλθε επίσης από τον John C. Lilly αναφέρεται στο hardware λογισμικό της ανθρώπινης Ανατομίας, που συμπεριλαμβάνει το Μυαλό, τα εσωτερικά όργανα αλλά και άλλα ανθρώπινα συστήματα. Ο Βιο-Υπολογιστής έχει αποθηκευμένες μέσα του λειτουργίες, καθώς και ΜεταΠρογραμματιστικές δυνατότητες που παραμένουν ανεξερεύνητες και αδιευκρίνιστες.Τα επίπεδα ενός ανθρώπινου Βιο-Υπολογιστή χωρίζονται στο επίπεδο ένα έως δύο, που είναι έπίπεδα που διαθέτουν όρια μεταξύ της εξωτερικής πραγματικότητας και του Σώματος. Σε αυτά τα επίπεδα συγκεκριμένες ενέργειες ( Θερμότητα, ήχος, τροφή) μπορούν να αναπτύξουν τα περιοριστικά πλαίσια εξέλιξης. Τα επίπεδα δύο έως τρία είναι τα όρια του μυαλού και του σώματος. Τα επίπεδα τέσσερα έως έντεκα βρίσκονται στα εγκεφαλικά κυκλώματα και είναι στην ουσία το λογισμικό του Βιο-Υπολογιστή. Τα επίπεδα μετά από αυτό το στάδιο παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Είναι πιθανόν αυτά τα επίπεδα που μπορεί να αναπροσαρμόσει ο άνθρωπος μέσα από τις «ειδικές» τεχνικές, να χειραγωγούνται από εξωγενή ερεθίσματα που καθοδηγούν την πραγματικότητά μας;

Η Μοίρα του Ανθρώπου: Απελευθέρωση ή πνευματικός εγκλεισμός;

Συγκεκριμένα στάδια συνειδητότητας μπορούν να επηρεαστούν μέσα από την διαδικασία «πειράγματος» των εγκατεστημένων λειτουργιών του Νου. Και αν παλιότερα, την εποχή δηλαδή που ανακαλύφθηκε η έννοια που παρουσιάζει ο ΜεταΠρογραμματισμός, δεν υπήρχαν οι αχανείς δυνατότητες της Τεχνολογίας, πλέον η αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα μπορεί να επιφέρει την ολοκληρωτική μεταστροφή της Ανθρώπινης Συνειδητότητας. Όμως με σχετικά μεγάλη ευκολία μπορεί να εγκλωβίσει τον άνθρωπο σε μία ψευδή αίσθηση εξέλιξης που στην ουσία τον φυλακίζει σε μία επίπλαστη τεχνητή πραγματικότητα, από την οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «Νευρολογικού» ΜεταΠρογραμματισμού των ανθρώπων αποκαλύπτεται μέσα από τις παγιωμένες και χειριστικές τακτικές που ακολουθούν οι διάφορες «αιρετικές θρησκείες». Οι θρησκευτικές διδαχές, μέσα από δογματικές αλήθειες που υιοθετούνται από το σύνολο των πιστών, αναδιαμορφώνουν τις νευρολογικές υποσυνείδητες διεργασίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έτσι ώστε να τον εγκλωβίσουν σε μία λούπα καθημερινής επανάληψης, τυφλής αποδοχής ιδεών που είναι ίσως κατασκευασμένες, κατορθώνοντας να τον «κουρδίσει» έτσι ώστε να λειτουργεί κατά τις προσταγές των «Θρησκευτικών» ΜεταΠρογραμματιστών, με καταστροφικές όπως κατανοούμε συνέπειες για το πνευματικό και όχι μόνο μέλλον του ανθρώπου.

Αν υποθέσουμε πως η άποψη του Lilly, δηλαδη η πιθανότητα το μυαλό και οι νευρολογικές προγραμματισμένες λειτουργίες του να ορίζουν την ίδια μας την ύπαρξη, είναι σωστή, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε την φύση αυτών των λειτουργιών, έτσι ώστε να μπορέσουμε με ελεύθερη βούληση να τις «Αναπρογραμματίσουμε», εξελίσσοντας τον εαυτό μας κατά το δοκούν, έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να αποφύγουμε τις όποιες επιθέσεις στοχεύουν σε αυτό το νευρολογικό κύκλωμα που καθορίζει το είναι μας.

Εξάλλου δεν είναι άγνωστο πια πως ακόμη και οι καθημερινές πληροφορίες που βομβαρδίζουν συνεχώς τους οπτικούς μας νευρώνες, σε αρκετές περιπτώσεις είναι τροποποιημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να διεγείρουν αρνητικά συγκεκριμένα κυκλώματα του ανθρώπινου εγκεφάλου, έτσι ώστε να παράξουν συναισθήματα εγκλεισμού και απομόνωσης από ένα φωτεινότερο μέλλον, καταλήγοντας να «νεκρώνουν» κάθε πνευματική μας επιθυμία. Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα έχει μετατραπεί σε ένα φοβικό ον, που βάλλεται από παντού, φυσικά και πνευματικά. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι του Μέλλοντος, μόνο που ακόμα δεν έχει καθοριστεί αν αυτό το μέλλον θα είναι ζοφερό, παύοντας την ανθρώπινη εξέλιξη μία και καλή, ή θα προχωρήσει προς την αποκάλυψη του Μετάνθρωπου, που μέσα από τον ΜεταΠρογραμματισμό του Πνευματικό και Εσωτερικού του κόσμου, θα ανακαλύψει ένα νέο Μετά-Πολιτισμό που θα χαρακτηρίζεται από την πνευματική αναζήτηση και την προσπάθεια ανέλιξης της ανθρωπότητας σε μία ανώτερη συλλογική συνειδητότητα, μακρυά από φόβους και δεισυδαιμονίες.



Όμως ώσπου να γίνει αυτό, οι άρχοντες αυτού του κόσμου που γνωρίζουν τα εγκατεστημένα προγράμματά μας, πάντα θα προσπαθούν να
«κρασάρουν» τις πνευματικές αυτές αναζητήσεις, πάντα θα επιτίθενται στην Συνειδησιακή μας μοναδικότητα. Οφείλουμε άρα να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας υπολογιστή, που δίνει τις εντολές και είτε μας φυλακίζει, είτε μας απελευθερώνει. Για να απελευθερωθούμε, πρέπει να απελευθερώσουμε τις ζωτικές λειτουργίες του ίδιου μας του μυαλού!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου