Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κακοκαιρία: ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στην Αττική





Σε νέα επιδείνωση του καιρού αναφέρεται με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017), ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.



Σοβαρά προβλήματα προκαλεί ήδη η εντεινόμενη κακοκαιρία που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τις οκτώ το βράδυ και την Αττική. Ήδη, η κίνηση των οχημάτων ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου γίνεται με δυσκολία και οι οδηγοί κινούνται υποχρεωτικά με χαμηλές ταχύτητες, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη αρκετά σχολεία της Αττικής λόγω του καιρού. Την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αφού λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

Ήδη από τις εννέα το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου, αλλά και από το 4ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας στο ρεύμα προς τη Θήβα για τα φορτηγά. Για τα υπόλοιπα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Υποχρεωτικές είναι οι αλυσίδες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Λίγα λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την περιοχή Ανατολή και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική

Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις των δήμων της Αττικής για τη λειτουργία των σχολείων αύριο. Έως τώρα, έχει ανακοινωθεί ότι θα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

Αναλυτικά, λόγω του χιονιά, της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας αλλά και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι ο μηχανισμός του δήμου, είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας και συνεργεία του επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντίθετα, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, της Πεντέλης αλλά και των Βριλησσίων. Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα, τον Κορυδαλλό.

Κλειστά θα παραμείνουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου: «Τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης. Ανοικτά τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα
ενημέρωση».

Επιπλέον δεν θα λειτουργήσουν, όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύντριες και τούς Διευθυντές, των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων, θα λειτουργήσουν κανονικά, με δεδομένη την κατανόησή των διδασκόντων, στην καθυστερημένη προσέλευση μαθητών και μαθητριών, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών!

Επίσης κανονικά, θα λειτουργήσουν και οι δύο Παιδικοί Σταθμοί, με τις Διευθύντριες των αντίστοιχων μονάδων, να λαμβάνουν με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερη μέριμνα για την διαρκή παραμονή των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους!

Και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Πώς διαμορφώνονται οι καιρικές συνθήκες:

1. Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):
Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):
Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.


Στο έλεος του χιονιά έχουν παραδοθεί οι κάτοικοι του χωριού Καλημεριάνοι Ευβοίας οι οποίοι για δεύτερο εικοσιτετράωρο παραμένουν χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό βιώνοντας πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Oπως καταγγέλλουν κάτοικοι ο κρατικός μηχανισμός τους έχει ξεχάσει. «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τις πόρτες των σπιτιών μας. Το χιόνι είναι πάνω από δύο μέτρα με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά θάψει τα πάντα» επισημαίνουν.


Πολλοί από τους κατοίκους που έχουν στο σπίτι τους τζάκι δεν έχουν ούτε την δυνατότητα να εξέλθουν από την οικία τους προκειμένου να προμηθευτούν τα ξύλα και ακόμη εκείνα είναι κυριολεκτικά θαμμένα στο έδαφος.



«Δεν μας απαντά στα τηλέφωνα καμία αρμόδια υπηρεσία με εξαίρεση το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης όπου και αυτό με την σειρά του μας προτρέπει να μιλήσουμε με την ΔΕΗ και με την ΔΕΗ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πάνω από ώρες», τονίζει σε ιστότοπο κάτοικος του χωριού απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για άμεση επέμβαση των αρμόδιων φορέων.





Nωρίτερα το μεσημέρι, κάτοικοι και αποκλεισμένοι επισκέπτες είχαν λάβει την διαβεβαίωση πως θα επέμβουν δυνάμεις του στρατού ξηράς, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί όπως απεγνωσμένα τονίζουν ενώ δεν μπορούν τηλρφωνικως ούτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες να συνομιλήσουν.



Το τραγικό της κατάστασης όπως εξιστορούν είναι το γεγονός πως ο μόνος μηχανισμός που επενέβη προκειμένου να ανοίξει το δρόμο είναι νωρίτερα ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο παρέσυρε και κατέστρεψε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο!



Τέλος, να σημειωθεί πως και οι προμήθειες των κατοίκων τελειώνουν καθώς στο μοναδικό μπακάλικο που υπάρχει στην περιοχή τα ράφια έχουν αδειάσει ενώ η νύχτα της Δευτέρας προμηνύεται ως ιδιαιτέρως δύσκολη για το χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά στην κατάψυξη.












pronews.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου