Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Που θα «χτυπήσει» ο νέος χιονιάς - Αναλυτικά η πρόγνωση (φωτό)




Aπό τη Δευτέρα (16/01/2017) «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι ένα νέο σύστημα να φτάνει στη χώρα μας, την οποία και θα «σαρώσει» με χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

Με τα δεδομένα όπως παρουσιάζονται έως τώρα, ο νέος χιονιάς θα έχει βασικό χαρακτηριστικό το ψύχος - το οποίο, όμως, δεν θα είναι τόσο έντονο σαν αυτό που έφερε μαζί της η «Αριάδνη» - καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

Όπως σημειώνει το greek-weather.org, σύμφωνα με την επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας, βαρομετρικό χαμηλό από την Σκανδιναβία όπου δίνει εκεί σφοδρές χιονοπτώσεις με αρκετό ψύχος, θα κατέβει νοτιότερα μεταξύ 16-20 Ιανουαρίου, επηρεάζοντας με βροχές, καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Τμήματα του βαρομετρικού αυτού χαμηλού σε συνδυασμό με τμήματα του ψύχους στην κεντρική Ευρώπη, φαίνεται να δίνουν ισχυρές χιονοπτώσεις με πιθανότητα ακόμα και 100%, σε όλη την δυτική Μακεδονία και σε περιοχές της γενικότερα της Ηπείρου, της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης με ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα.

Το βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία CAIUS, αναμένεται να δώσει στη δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική Ελλάδα μεταξύ 16-20 Ιανουαρίου, ισχυρές καταιγίδες.
Πιο ακριβή πρόγνωση θα μπορούν να κάνουν οι μετεωρολόγοι με τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν το Σαββατοκύριακο όταν και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά.

Δείτε τον παρακάτω χάρτη (οι χιονοπτώσεις με πορτοκαλί χρώμα):





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου