Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αρχαία πρακτική Γιόγκα προστατεύει τον Εγκέφαλο




Ερευνητές του Πανεπιστημίου USC της Καρολίνα ανακάλυψαν πως μία αρχαία πρακτική Γιόγκα που ονομάζεται Thirumantharim μπορεί να προστατέψει τους Νευρώνες του εγκεφάλου μας, βοηθώντας στην προστασία ενάντια στις ασθένειες των νεύρων όπως το Αλτσχάιμερ.

Ο Δρ. Sundara Balasubramanian, Βιοχημικός και επίκουρος καθηγητής ερευνών στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Καρολίνα, πραγματοποίησε μία έρευνα στην οποία μία ομάδα ελέγχου κάθισε και διάβασε σιωπηλά για είκοσι λεπτά ενώ μία άλλη ομάδα συμμετεχόντων εξασκήθηκε στις ελεγχόμενες αναπνοές και τον ψαλμό μάντρα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν εκπληκτικά. Το 60% της ομάδας που εξασκήθηκε στις αναπνοές σημείωσε μία αξιοσημείωτη αύξηση στoυς νευροτροφικούς παράγοντες ανάπτυξης (NGF), ένα γονίδιο που χρησιμοποιεί το σώμα για να προστατέψει τους νευρώνες του Εγκεφάλου.

Η Ακαδημία των Ιμαλαίων αναφέρει πως η πρακτική Γιόγκα Thirumantharim που προέρχεται από την Σανσκριτική Γλώσσα μεταφράζεται ως “Ιερή Επίκληση”. Ολόκληρη η πρακτική Γιόγκα περιέχει πολλά περισσότερα πράγματα από τις τεχνικές αναπνοές, και περιλαμβάνει την ουσία της Ράτζα Γιόγκα που είναι γνωστή ως “Βασιλική Γιόγκα”, και την Siddha Γιόγκα, μία πρακτική που λέγεται πως μοιράστηκε σε λίγους και παρέχει σε εκείνους που την εξασκούν ειδικές δυνάμεις που ονομάζονται σίντις.

Τα σίντις είναι στην ουσία “υπερφυσικές δυνάμεις”, κάτι που σημαίνει πως δεν βιώνονται από όλη την ανθρωπότητα. Η Λέξη προέρχεται επίσης από τα Σανσκριτικά και σημαίνει “Ολοκλήρωση” και “Τελειότητα”. Αυτές οι ικανότητες ελέγχονται όταν το άτομο αναγνωρίζει το “σημείο μηδέν” του Σύμπαντος. Έτσι δεν είναι παράξενο γιατί οι πρακτικές ασχολούνται με ένα μικρό απόσπασμα από την αρχαία πρακτική Thirumantharim, αφού παρέχει την δυνατότητα προστασίας ενάντια στις κοινές ασθένειες της εποχής μας.

Τα Tapas, ή οι αρχές της Γιόγκα περιλαμβάνουν την σωστή αναπνοή, ενώ τα Μάντρα εμπεριέχουν θεραπευτικές ιδιότητες που συχνά πιά γίνονται αντικείμενο μελέτης από τους σύγχρονους επιστήμονες και ερευνητές, αφού θεωρείται πως μπορούν να “αναδιαμορφώσουν” τα μοριακά επίπεδα του σώματος, βοηθώντας έτσι στην πνευματική και φυσική υγεία.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου