Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: Ο χιονιάς «Βίκτωρ» πάνω από την Ελλάδα - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες




Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Σε ποιες περιοχές θα το στρώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Σε ποιες περιοχές θα το στρώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Ποιες περιοχές είναι αποκλεισμένες - Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται ο χιονιάς «Βίκτωρ» με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.



Χιόνια θα πέσουν σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και στα ορεινά των Τρικάλων από το απόγευμα ενώ κατά τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειότερα στην Κατερίνη, την Ήπειρο, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το απόγευμα της Πέμπτης (18/1/2017).
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με το οποίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

κατά τόπους πυκνές και κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειώνεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Προειδοποίηση για πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στις επόμενες ώρες, οι οποίες θα πλήξουν κεντρικά και βόρεια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κάνει λόγο με ανάλυσή του ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ανεβάζοντας και σχετικούς χάρτες.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, στη σελίδα του στο Facebook:


Σάκης Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Υποτροπή έχει παρουσιάσει ήδη ο καιρός και σοβαρή επιδείνωση στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες πυκνές χιονοπτώσεις.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει τις απαντήσεις... 



Ο καιρός την Πέμπτη από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Πέμπτη (19/1) στα βόρεια με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -1 και 4 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και βαθμιαία και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς και μέχρι το απόγευμα της Θεσσαλίας, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 5 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, οπού πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχει ως εξής, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων) έχει διακοπεί από την 20:00 ώρα της 18-01-2017 έως την 08:00 ώρα της 19-01-2017 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των κάτωθι σημείων:
στην Εγνατία Οδό από το 181,7ο χλμ. του Ανισόπεδου Κόμβου Σιάτιστας έως το 121,5ο χλμ. του Ανισόπεδου Κόμβου Παναγιάς και
από το 1ο χλμ. έως το 40ο χλμ της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Τρικάλων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, εκτός από το ορεινό δίκτυο καθώς και τα κάτωθι σημεία, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:
από το 23ο χλμ έως 34ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Αμυνταίου
από το 18ο χλμ έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και
από το 28ο χλμ έως 55ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29 (Εγνατίας – Καστοριάς), διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά εκτός από τα κάτωθι σημεία, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά:
από το 12ο χλμ έως 24ο χλμ της Επαρχιακής οδού Πτολεμαϊδας-Βλάστης καθώς και
στις Τ.Κ. Τσοτυλίου και Νεαπόλεως.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 4ο έως το 18ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης, λόγω φθορών του οδοστρώματος. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης.
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης)

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης μέσω Καστανιάς, από το 76ο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης),
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 4ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Δασκίου, από το 10ο έως το 43ο χιλιόμετρο (Δάσκιο),
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από το 8ο έως το 19ο χιλιόμετρο,
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Φυτείας, (μέσω Πατρίδας - Τριλόφου) από 10ο έως το 14ο χιλιόμετρο,
στη Δημοτικό Οδό Νάουσας/3-5 Πηγαδιών, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),
στη Δημοτική Οδό Νάουσας/Ροδοχωρίου, από το 3ο έως το 14ο χιλιόμετρο (Ροδοχώρι),
στη Δημοτική Οδό Νάουσας /Σελίου, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής / Λιβαδίων,
στην Επαρχιακή Οδό Αξιούπολης / Σκρα / Κούπας, από Διασταύρωση Φανού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, δεν διεξάγεται:
στο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΡΑΣ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Εθνική Οδό Κατερίνης / Ελασσόνας, από το 23ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας),
στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης/Ελατοχωρίου, από το Ελατοχώρι έως το χιονοδρομικό κέντρο,
στην Επαρχιακή Οδό Μοσχοπόταμου / Ελατοχωρίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Βροντούς από το 15ο χιλιόμετρο έως την Βροντού,
στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Λαϊλιά, από το 15ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο,
στη Δημοτική Οδό από το 5ο χιλιόμετρο της Διασταύρωσης Κορμίστας έως την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας,
στη Δημοτική Οδό Πρώτης / Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σωτήρος, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται ο περιορισμός κυκλοφορίας για τα οχήματα μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα παρακάτω οδικά σημεία:
στη Δημοτική Οδό από το 5ο χιλιόμετρο της Διασταύρωσης Κορμίστας έως την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας,
στη Δημοτική Οδό Πρώτης/Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σωτήρος, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στη Δασική Οδό Πολυγύρου / Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης - παγετού

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

Δ.Α.ΣΕΡΡΩΝ

Απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των -3,5- τόνων (λοιπά αυτοκίνητα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων), στις παρακάτω επαρχιακές οδούς:

Δημοτική Οδός Δ/ση Κορμίστας έως Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσας, από 5ο χλμ., έως Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσας.

Δημοτική Οδός Πρώτης – Ι.Μ. Αναλήψεως Σωτήρος, από 3ο χλμ., έως Ι.Μ. Αναλήψεως Σωτήρος.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ν.Ε.Ο. Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, από 4ο έως 18ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

Επ. Ο. Αθαμάνιου – Θεοδώριανα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από διασταύρωση του Χ/Κ «Αγριόλευκες», έως Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω κλάδος).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, 14ο χλμ., έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των (3,5) τόνων και των λοιπών βαρέων οχημάτων, λόγω κατολίσθησης του πρανούς και καθίζησης του οδοστρώματος.

Επ. Ο. Μαυρόλογγου - Κλειστού.

Επ. Ο. Δομνίστας - Ροσκά.

Επ. Ο. Δομνίστας - Μεσοκώμης.

Επ. Ο. Δομνίστας – Σκοπιάς.

Επ. Ο. Δομνίστας – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Θέση Ψηλός Σταυρός).

Επ. Ο. Δομνίστας - Δολιανών.

Επ. Ο. Στάυλων - Άμπλιανης.

Επ. Ο. Ασπροπύργου - Εσωχωρίων.

Επ. Ο. Καλλιθέας - Αγ. Ανδρέα.

Επ. Ο. Μηλιάς - Αγ. Βλαχέρνας.

Επ. Ο. Καρπενησίου - Φουρνά, από 12ο έως 22ο χλμ.

Επ. Ο. Προυσού – όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Θέση Αραποκέφαλα) και Κερασοχωρίου – Παλαιοκατούνας (κατολίσθηση)/

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Αράχοβας- Ψήλου Σταυρού

Επ. Ο. Κλάπας-Λιβαδάκιου.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

Επ. Ο. Καρυοφύτου - Λειβαδίτη - Δασικού χωριού Δ.Δ Σταυρούπολης.

Επ. Ο. Λυκοδρομίου - Καλλιθέας - Δασικού χωριού Δ.Δ Σταυρούπολης.

Ε.Ο. Ξάνθης- Ε/Β συνόρων, από 31ο χλμ., έως μεθοριακό σταθμό Αγ. Κων/νου.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Επ. Ο. Νέας Σάντας – Κέχρου – Χλόης, από το 1ο χλμ.

Επ. Ο. Οργάνης – Κύμης, από το 1ο χλμ.

Επ. Ο. Ν. Σάντας – Δερείου, από το 1ο χλμ.

Οικισμοί Ραγάδας, Εσοχής, Μυρτίσκης, Βυρσίνης, Πατέρμων και Καρδάμου.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Επ. Ο. Δράμας – Σκαλωτής.

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Επ. δίκτυο Δικαίων - Πενταλόφου.

Επ. δίκτυο Μεταξάδων -Μικρού Δερείου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ. Ο. Καστοριάς – Αμυνταίου, από το 23ο έως το 34ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) , από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) , από το 35ο έως το 48ο χλμ.

Ορεινό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, εκτός από την Εγνατία Οδό .

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Ε.Ο. Κοζάνης - Φλώρινας από το 14ο χλμ έως το 43ο χλμ.

Εδαφικά όρια του δήμου Εορδαίας και του πρώην δήμου Νεαπόλεως.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

Επ. Ο. Σερρών – Βροντούς, από 25ο χλμ., έως τη Βροντού.

Επ. Ο. Σερρών – Λαϊλιά, από 2ο χλμ., έως Χ/Κ Λαϊλιά.

Επ. Ο. Στρυμονικού – Λαχανά, από Στρυμονικό μέχρι όρια Ν. Θεσσαλονίκης.

Επ. Ο. Νιγρίτας – Σοχού, από Νιγρίτα έως Λαγκάδι.

Επ. Ο. Σερρών – Ορεινής, από 2ο χλμ. έως και την κάτω Ορεινή.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Δημοτικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Δ.Ε. Βεγορίτιδας - Δήμου Έδεσσας.

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 83ο (Δ/ση Σελίου) έως 98,3ο χλμ. (όρια με Ν. Κοζάνης).

Επ. Ο. Βέροιας- Σελίου, από 9,3ο (Δ/ση Σελίου), έως 26ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).

Επ. Ο. Βέροιας- Δάσκιου, από 33ο έως 43ο χλμ. (Δάσκιο).

Επ. Ο. Βέροιας – Κωστοχωρίου. από 10ο έως 19,3ο.

Δημ. Ο. Νάουσας – Χ/Κ 3-5 Πηγάδια, από 3ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο)

Δημ. Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου, από το 3ο έως 14ο χλμ. (Ροδοχώρι).

Δημ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από το 3ο μέχρι το 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

Επ. Ο. Καστανερής – Λιβαδίων.

Επ. Ο. Αξιούπολης – Σκρά, από Δ/ση Πηγής.

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

Επ. Ο. Κατερίνης – Ελατοχωριου, από το 13ο χλμ., έως Χ/Κ.

Επ. Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας από το 13ο χλμ., έως όρια με Λάρισα.

Επ. Ο. Αιγινίου-Κολινδρού.

Δ.Α.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Oδικό Δίκτυο Αγίου Όρους.

Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη (από Ταξιάρχη έως Αρναία).

Δασική Οδό Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Επ. Ο. περιοχής αρμοδιότητας Α.Τ. Πυρσόγιαννης.

Επ. Ο. περιοχής αρμοδιότητας Α.Τ. Κόνιτσας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».

Επ. Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 7ο έως 29ο χλμ., θέση «Αγ. Νικόλαος».

Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 10ο έως 42ο χλμ.

Επ. Ο. Καρδίτσας Μητρόπολης – Μεσενικόλα – Ιερά Μονή Κορώνης -Τσαρδακίου, από 20ο έως 42ο χλμ.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Λ. Σμοκόβου, από 46ο έως 62ο χλμ.

Επ. Ο. Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ. Ο. Ελάφου - Σκλήθρου.

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ε. Ο. Τρικάλων –Άρτας από το 25ο έως το 75ο χλμ (γέφυρα Αλέξιου).

Επ. Ο. Καλαμπάκας- Ασπροπόταμου, από το 35ο έως το 58ο χλμ.

Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από 13ο έως 55ο χλμ.

Επ. Ο. Καλαμπάκας – Μαυρελίου, από 26ο έως 40ο χλμ.

Επ. Ο. Όλο το ορεινό οδικό δίκτυο.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Ε.Ο. Αιγείρας – Αμπελοκήπων, από 3ο χλμ.

Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 3ο χλμ.

Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 8ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών.

Τ.Κ. Περιστέρα έως Χ/Κ Καλαβρύτων.

Επ. Ο. Θωμαίικα - Ρακίτα-Λεόντιο.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσού, από 12ο χλμ. (Τ.Κ. Λαμπιρίου), έως 18ο χλμ. (θέση Αραποκέφαλα).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Πλατάνου - Άγιο Δημήτριο-Αράχοβα- Κλέπα

Επ. Ο. Λιμνίστας - Ελάτου-Άνω Χώρα-Αμπελακιώτισσα-Κάτω Χώρα-Κρυονέρια

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

Επ. Ο. Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πύρας - Μαυρολιθαρίου – Καστριώτισσας.

Επ. Ο. Καλοσκοπής – Πανουργιά – Στρώμης.

Επ. Ο. Άνω Πολύδροσου – Χ/Κ Παρνασσού.

Επ. Ο. Επτάλοφου – Χ/Κ Παρνασσού.

Επ. Ο. Κόκκινου – Πενταγιούς – Αρτοτίνας.

Επ. Ο. Κόκκινου – Διακοπίου.

Επ. Ο. Κροκυλείου – Πενταγιούς.

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 52ο έως 64ο χλμ και σε τμήμα του ορεινού - επαρχιακού οδικού Υπάτης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ε. Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης, από 27ο έως 42ο χλμ.
Αποκλεισμένες περιοχές

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Οικισμός: Δάφνη του Δήμου Λαμιέων.

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Οικισμοί: Μαυρόλογγος, Ροσκά, Ψιανά, Δολιανά, Μεσοκώμη, Σκοπιά, Άμπλιανη, Εσωχώρια και Μηλιά του Δήμου Καρπενησίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Οικισμοί: Γρηγόρι – Ελατόβρυση – Καλλονή – Κυδωνέα του Δήμου Ναυπακτίας, Γραμμένη Οξυά- Λεύκα - Μανδρινή,

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

Θεοδώριανα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: meteo.gr
newsbomb.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου