Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σιρόπι Τζίντζερ – Ο Καλύτερος Τρόπος για να το Παρασκευάσετε για Πρόληψη Καρκίνου & Μείωση Χοληστερόλης!



Σιρόπι Τζίντζερ – Ο Καλύτερος Τρόπος για να το Παρασκευάσετε για Πρόληψη Καρκίνου & Μείωση Χοληστερόλης!


Πώς σας αρέσει να φτιάχνετε το Tζίντζερ σας;Μπορεί να σας αρέσει να το σοτάρετε και να το ψήνετε στα φαγητά σας ή να παρασκευάζετε με αυτό ένα ρόφημα τσαγιού. Υπάρχουν αμέτρητοι ακόμα τρόποι για να απολαύσετε αυτό το πολύ αγαπημένο μπαχαρικό, με νέες συνταγές να εμφανίζονται συνεχώς.

Αν δεν έχετε το χρόνο να ετοιμάσετε γεύματα με τζίντζερ ή ροφήματα κάθε φορά που νιώθετε λίγο άρρωστοι, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε ένα σιρόπι για πολλές ασθένειες που μπορείτε να το αποθηκεύσετε για εβδομάδες στο ψυγείο σας.
Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι αρκετά γνωστό για την θεραπεία παθήσεων του στομάχου, όπως τηναυτία, την πρωινή αδιαθεσία, τους κολικούς, τις στομαχικές διαταραχές, τααέρια και τη διάρροια. Εκτός από αυτά έχει ένα πλήθος επιπλέον οφελειών που δεν έχουν εκτιμηθεί όπως πρέπει (1).
Λιγότερο γνωστά οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Το τζίντζερ έχει την ικανότητα να μειώνει την αορτική αθηροσκληρωτική βλάβη, τατριγλυκεριδία του πλάσματος, την χοληστερίνη και τις λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL). Επίσης, έχει την ικανότητα να αναστέλλει την βιοσύνθεση της χοληστερίνης (2).

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει επίσης αποδειχθεί πως βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μέσω της ανοχής στη γλυκόζη και της αύξησης της παραγωγής ινσουλίνης. Ακόμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν συστατικά σε αυτή τη ρίζα που δίνει πολλές ελπίδες για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το περιοδικό Journal of Arthritis and Rheumatism δημοσίευσε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι δύο ποικιλίες του τζίντζερ, τα Zingiber officinale και Alpinia galanga,μετριάζουν τον πόνο στα γόνατα από την ορθοστασία και το περπάτημα, καθώς και μετριάζουν τον χρόνιο πόνο από την οστεοαρθρίτιδα (3).
Σιρόπι Τζίντζερ για κάθε Ασθένεια

Καταναλώστε μια κουταλιά από αυτό το σιρόπι όταν οι αρθρώσεις σας πονάνε ή νιώθετε ενοχλήσεις στο στομάχι σας.

Συστατικά:
200 γραμμάρια τζίντζερ (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ
1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
7 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό

Οδηγίες:
Βράζουμε το φιλτραρισμένο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του τζίντζερ από το νερό με ένα σουρωτήρι. Φτιάχνουμε το σιρόπι αναμειγνύοντας μισό φλιτζάνι άπο το εκχύλισμα του τζίντζερ που παρασκευάσαμε μαζί με το ανθρακούχο νερό, το χυμό λάιμ και το μέλι.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

share24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου