Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σοβαρή επειδείνωση του καιρού με Ισχυρές βροχές και Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας.( + Χάρτης) |Βιντεο





Προγνωση καιρου Μακεδονιας 18/1/2017

Με κακοκαιρία θα κυλίσει η μέρα στην Μακεδονία καθώς από το πρωί θα εκδηλώνονται ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία, ενώ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία το πρωί θα έχει πιο τοπικά φαινόμενα με την μορφή βροχής στα πεδινά και την μορφή χιονοπτώσεων από τα 300-400 και άνω. Από τις προμεσημβρινές ώρες και ενώ η ανατολική Μακεδονία θα εξακολουθήσει να έχει πιο ασθενή φαινόμενα, στην δυτική αρχικά και στην συνέχεια στην κεντρική Μακεδονία θα έχουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού. Αυτή η επιδείνωση θα φέρει πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις από το απόγευμα σε όλη την δυτική Μακεδονία, ενώ και στις πόλεις θα παρατηρηθεί αξιολογότατη χιονόστρωση, οπότε μεγάλη προσοχή σε όλη την περιφέρεια. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα κινηθούν προς την κεντρική Μακεδονία, όπου εδώ θα ισχύει ο κανόνας ''όσο πιο δυτικά τόσο πιο έντονα φαινόμενα'', ενώ και εδώ θα έχουμε χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές, άνω των 400-500 μέτρων αρχικά. Η θερμοκρασία στην δυτική Μακεδονία από -2 έως 2 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 7 βαθμούς και στην ανατολική από -1 έως 7 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά από βόρειες διευθύνσεις εκτός από την Χαλκιδική και τον νομό Θεσσαλονίκης που θα πνέει ανατολικός άνεμος στα 7-8 μποφόρ προς το βράδυ.


Προγνωση καιρου ΒΑ Αιγαιου 18/1/2017

Με αστάθεια θα κυλίσει η μέρα στο ΒΑ Αιγαίο που θα δίνει τοπικές μπόρες και καταιγίδες έως μέτριας έντασης. Ωστόσο δεν θα λήψουν και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ανάμεσα στις μπόρες. Προς το βράδυ αναμένεται περιορισμός των φαινομένων κυρίως σε Ικαρία-Σάμο. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι ΑΝΑ στα 5-6 μποφόρ και μόνο στην περιοχή της Λήμνου θα φυσάει ΑΒΑ άνεμος στα 7-8 μποφόρ.

Προγνωση καιρου δυτικης Ελλαδας 18/1/2017

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σε όλη την δυτική χώρα θα είναι γενικά ασθενή, και θα έχουν την μορφή βροχών στα πεδινά/παραθαλάσια και την μορφή ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά σε όλα τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και μπόρες ενώ πιθανές ισχυρές καταιγίδες ίσως εκδηλωθούν στην δυτική Στερεά και την ΒΔ Πελοπόννησο και πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια και ίσως προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Τάση εξασθένησης προς την αλλαγή της μέρας χωρίς όμως να σταματούν. Η θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι ΝΝΑ στα 6-7 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Προγνωση καιρου Στερεάς Ελλάδας (εκτός Αττικής) 18/1/2017

Μέχρι το πρωί τα όποια φαινόμενα θα είναι τοπικά και ασθενή, με την μορφή βροχών στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις αυστηρά στα ορεινά τμήματα. Ώρα με την ώρα αναμένεται επιδείνωση του καιρού και εδώ με αρχικά μέτριες μπόρες και βροχές ενώ προς το απόγευμα/βράδυ αναμένεται πέρασμα από ισχυρές βροχές. Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις αλλα θα περιορίζονται αρκετά ψηλά στα ορεινά. Η θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ και μόνο γύρω από τον Κορινθιακό θα πνέει ανατολικός άνεμος έως 4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού για Κυκλάδες 18/01/2017
Η θερμοκρασία 11 βαθμους η ελάχιστη και εως 16 βαθμους κελσίου η μέγιστη. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί 4-5bf το πρωι. Το μεσημερι 5-6bf με σταδιακή εξασθένιση απο το βραδυ.
Αραιες νεφωσεις σε ολα τα νησια καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει πιθανότητα για βροχη ασθενούς εντάσης το μεσημέρι στην Κέα με γρήγορη παύση των φαινομένων .

Πρόγνωση καιρού Πελοποννήσου για 18/01/2017
(εκτός ΒΔ Πελοπόννησο) Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες από ΝΔ θα σημειώνονται κατά τόπου βροχές. Εν συνεχεία θα επεκταθούν σε όλη την Πελοπόννησο. Τοπικά υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδες. Στα πολύ ορεινά και κυρίως στα Βόρεια ορεινά αθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και τις νυχτερινές ώρες με τάση εξασθένισης. Ο καιρός θα είναι πιο σπαστός. Η θερμοκρασία στα νότια από 12 μέχρι 16 στα κεντρικά από 2 μεχρι 8 και στα βόρεια ορεινά 0 μεχρι 4. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριας έντασης 4 με 5bf.

Εκτίμηση Αττικής 18/01/2017

Με συννεφιές κατά τόπους πυκνές που πιθανών να δίνουν κάποιους όμβρους τις πρώτες πρωινές ώρες θα ξεκινήσει η ημέρα αλλά γρήγορα και πριν ξημερώσει το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η ξαστεριά σε όλο τον νομό. Μέσα στην ημέρα όμως και καθώς θα βαδίζουμε προς τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις αυτές θα πυκνώνουν για να δώσουν βροχές μέσα στον νομό, ενώ πιθανή καταιγίδα ίσως εκδηλωθεί αυτές τις ώρες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και οι όποιες βροχές θα περιοριστούν κυρίως στους ορεινούς όγκους χωρίς όμως να αποκλείονται και σύντομες μπόρες και μέσα στην πόλη.Από αργά το βράδυ νέες βροχές φαίνονται να απασχολούν και πάλι τον νομό
Άνεμοι ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις το πρωί, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα γίνουν νοτίου ρεύματος όσο βαδίζουμε προς τις μεσημεριανές ώρες έως και 5 μποφόρ (στα νότια και ανατολικά τμήματα οι άνεμοι θα πνέουν έως και 6 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις ) για να εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες και πάλι
Θερμοκρασία έως και 14 βαθμούς στο κέντρο

Προγνωση καιρου Κρητης 18/1/2017

Η Κρήτη θα έχει εξαιρετικό καιρό καθ'όλη την διαρκεια της μέρας και μόνο λίγα σύννεφα στα νότια και νοτιοσυτικά παράλια θα κρύβουν προσκαιρα τον ήλιο. Η θερμοκρασία από 2 (στα ορεινότερα τμήματα) έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι νότιοι στα 4 και τοπικά στα δυτικά τμήματα έως 5 μποφόρ.

Χάρτης Ελλάδος Επιμέλεια Ιωάννης Σταματάκης










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου