Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Να τι θα συμβεί στο σώμα σας αν φάτε Τζίντζερ (πιπερόριζα) για ένα μήνα.



Η πιπερόριζα είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Τον τελευταίο καιρό άρχισε να χρησιμοποιείται και σε καταστάσεις υγείας, όπως ναυτία, πεπτικά προβλήματα και πόνο.
Η ρίζα είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού. Μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές και αν ακόμα δεν έχετε αρχίσει ακόμα να την χρησιμοποιείτε , εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσετε τώρα.

  • Τζίντζερ κατά πεπτικών προβλημάτων
Το Τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τον ερεθισμό στον γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορεί να διεγείρει το σάλιο και με αυτό να επιστρέψει στις τροφές και τα υγρά να ταξιδεύουν ομαλά και με ασφάλεια.

  • Τζίντζερ κατά της ναυτίας
Όσες είναι εγκυμονούσες και έχουν πρωινή αδιαθεσία, καθώς και όσοι ακολουθούν θεραπεία κατά του καρκίνου, αισθάνονται ναυτία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τζίντζερ για να τους βοηθήσει να περιορίσουν αυτό το πρόβλημα.


  • Τζίντζερ κατά του πόνου
Το τζίντζερ μειώνει τον πόνο των μυών κατά 25%. Μπορεί επίσης να περιορίσει την εξέλιξη, μέρα με τη μέρα, του πόνου των μυών.

  • Τζίντζερ κατά της φλεγμονής
Η εκφύλιση των αρθρώσεων του σώματος μπορούν να προκαλέσουν πόνο και δυσκαμψία. Αυτό επιβεβαιώθηκε από μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 247 άνθρωποι.




  • Τζίντζερ κατά της καρδιακής νόσου
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι πολύ κοινός και μόνο 2 g σκόνης τζίντζερ καθημερινά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του σακχάρου μέχρι και 10% σε μια περίοδο 12 εβδομάδων. Τα καρδιακά προβλήματα και οι παθήσεις μπορούν να μειωθούν, επίσης, κατά 10%.

  • Τζίντζερ για χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης
3 γραμμάρια σκόνης τζίντζερ δόθηκαν σε 85 άτομα και η καθημερινή τους χρήση μείωσε τα επίπεδα της χοληστερόλης. Η μείωση της χοληστερόλης σας συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων.



  • Τζίντζερ, ως αντικαρκινικό
Έχει ερευνηθεί η επίδραση του τζίντζερ σε διάφορους τύπους καρκίνου. Η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά έδειξε ότι υπήρξε μείωση των μορίων και των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.

  • Τζίντζερ για την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας
Η γήρανση του εγκεφάλου είναι φυσική. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα το μυαλό σας γερνάει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ, του οποίου οι αντιοξειδωτικές και βιοδραστικές ενώσεις του, μπορούν να αναστείλουν την γήρανση του εγκεφάλου και μαζί με αυτόν να βελτιώσουν το χρόνο της μνήμης και της αντίδρασης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου