Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η Μαγική Δύναμη Βριλ και η “Επερχόμενη Φυλή”



Μία μυστική ομάδα, η Κοινότητα Βριλ, δημιουργήθηκε κυριολεκτικά ως ιδέα μέσα από το Μυθιστόρημα «Η Επερχόμενη Φυλή» του Λόρδου Bulwer Lytton που δημοσιεύτηκε το 1871. Μία ομάδα ανθρώπων που ο θρύλος θέλει να έχουν δυνάμεις σχεδόν θεικές, που ζει κρυμμένη στις σπηλιές του κέντρου της Γης, αναμένοντας την επιστροφή και την κυριαρχία της στους πολιτισμούς του κόσμου. Ποια είναι η σκοτεινή Κοινότητα Βριλ και η ιδιαίτερη «Μαγική» Ενεργειακή δύναμή της; Υπήρξε ποτέ ή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα συνωμοσιολογικό μύθευμα της εποχής;

Η Ιστορία της Κοινότητας Βριλ


Η Κοινότητα Βριλ ή επίσης γνωστή ως “Φωτεινή Λέσχη», συνδύασε την πολιτική ιδεολογία του Τάγματος των Illuminati με τον Ινδουιστικό Μυστικισμό, την Θεοσοφία και την Καμπάλα. Επρόκειτο για την πρώτη Γερμανική Εθνικιστική ομάδα που χρησιμοποίησε την Σβάστικα ως έμβλημα, συσχετίζοντας Ανατολικό και Δυτικό Μυστικισμό. Η Κοινότητα Βριλ, παρουσίασε την ιδέα μίας υπόγειας Μητριαρχικής ουτοπίας, η οποία ελεγχόταν από ανώτερα όντα που είχαν τελειοποιήσει την μυστηριώδη ενεργειακή δύναμη που ονομάζεται Δύναμη Βριλ.

Ερευνώντας το κλασικό βιβλίο τους «Morning of the Magicians», οι Συγγραφείς Jacques Bergier και Louis Pauwels, έμαθαν για την μυστική Κοινότητα Βριλ από έναν ειδικό στους Πυράυλους, τον Δρ. Willy Ley, ο οποίος το είχε σκάσει από την Γερμανία το 1933. Ο Δρ Ley ανέφερε πως η Κοινότητα Βριλ – που δημιουργήθηκε λίγο πριν επικρατήσουν οι Ναζί, – πίστευε πως κατείχε την απόκρυφη γνώση που θα τους επέτρεπε να αλλάξουν την Φυλή τους, εξισώνοντας τους εαυτούς τους με τους Ανώτερους άνδρες που παρέμεναν κρυμμένοι στα έγκατα της Γης. Στην γνώση αυτή υπήρχαν διάφορες μέθοδοι συγκέντρωσης και ένα ολόκληρο σύστημα εσωτερικής «ενδυνάμωσης», το οποίο και θα μεταμόρφωνε την Κοινότητα.

Οι παραπάνω τεχνικές πιθανόν να βασίστηκαν στις Πνευματικές τεχνικές του Ιγνάτιοu Λογιόλα, ιδρυτή του Τάγματος των Ιησουιτών. Οι πνευματικές τεχνικές συγκέντρωσης και οραματισμού των Ιησουιτών είναι παρόμοιες με αρκετές απόκρυφες διδαχές, και ειδικότερα με τις Σαμανικές πρακτικές αλλά και τον Θιβετιανό Βουδισμό. Οι Ναζί αναδιαμόρφωσαν αυτές τις τεχνικές, οι οποίες πίστευαν πως είχαν προέλθει από τους Αρχαίους Διδάσκαλους της Ατλαντίδας. Οι Αποκρυφιστές εκείνης της εποχής γνώριζαν πως ο Ignatius ήταν Βάσκος – ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως οι Βάσκοι ήταν η τελευταίοι απόγονοι της Ατλάντιας Φυλής – και πως η σωστή χρήση αυτών των πνευματικών τεχνικών θα επέτρεπε στην Κοινότητα Βριλ να «ενεργοποιήσουν» ξανά τη Δύναμη Βριλ έτσι ώστε να επικρατήσουν ενάντια στις άλλες φυλές των ανθρώπων.

Έτσι η μυστική αυτή κοινότητα πίστευε πως όποιος τελειοποιούσε την Δύναμη Βριλ θα ήταν άρχοντας του εαυτού του, εκείνων που τον περιβάλλουν αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Η Κύρια πεποίθηση της ομάδας ήταν πως ο κόσμος έπρεπε να αλλάξει και πως οι «Κύριοι του Κόσμου» θα ανέλθουν από το κέντρο της Γης.

Η Δύναμη Βριλ και ο Μαύρος Ήλιος

Στην «Επερχόμενη Φυλή» του Lytton, οι υπόγειοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την Δύναμη Βριλ για να χειριστούν αλλά και να κυβερνήσουν τον Κόσμο. Έχοντας ως υπηρέτες Ρομπότ, μπορούσαν να πετάξουν με φτερά Βριλ, και ήταν ανώτεροι από οποιονδήποτε άλλο πάνω στην Γη. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο Συγγραφέας καταλήγει πως η Φυλή Βριλ «προέρχονται από τους ίδιους προγόνους με εκείνους της Μεγάλης Άριας φυλής». Τι ήταν όμως για την Μυστική κοινότητα η «Μαγική Δύναμη Βριλ»;

Η Δύναμη ή Ενέργεια Βριλ – σύμφωνα με την Συνωμοσιολογική θεωρία που εδραίωσε στις συνειδήσεις αρκετών ανθρώπων την ύπαρξη μίας τέτοιας κοινότητας με τις μαγικές Δυνάμεις – αναβλύζει από τον Μαύρο Ήλιο, μία τεράστια σφαίρα που αποτελείται από την «Prima Materia» των Αλχημιστών, την «Πρώτη ύλη», ο οποίος υποτιθέμενα υπάρχει στο κέντρο της Γης ( Οι Γερμανοί ήταν λάτρεις της Θεωρίας περί Κούφιας Γης και υπόγειας Θούλης ) και δίνει το φως στην φυλή μέσω ακτινοβολίας με την μορφή της δύναμης Βριλ.

Τέτοιες «μεταμορφωτικές» δυνάμεις υπάρχουν σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς καθώς και στον σύγχρονο πολιτισμό μας, όπως οι δυνάμεις Chi, Ojas, το Αστρικό φως αλλά και η Οργόνη. Είναι αυτή η έννοια μίας μαγικής, μεταμορφωτικής δύναμης που προσπαθούσαν τόσο απελπισμένα οι Ναζί μέσα από τον απόκρυφο κύκλο τους να τελειοποιήσουν, χρησιμοποιώντας την φυσικά για τους σκοτεινούς και ειδεχθείς σκοπούς τους. Έτσι η κοινότητα Βριλ χρησιμοποίησε ένα αρχαίο αρχέτυπο που υπήρχε ήδη στο μυαλό των Αποκρυφιστών, που διαμορφώθηκε από τον Lytton στο μυθιστόρημά του, σε μία εποχή απόκρυφης ανάκαμψης και επιστημονικής προόδου.

Αυτή η ιδέα της μετάλλαξης και μεταμόρφωσης σε μία ανώτερη μορφή Θεικού Ανθρώπου παρουσιάζεται μέσα στην «Επερχόμενη Φυλή», και υιοθετήθηκε από την Κοινότητα Βριλ. Ο Συγγραφέας, ήταν μυημένος στο Τάγμα των Ροδόσταυρων και γνώριζε καλά τις εσωτερικές φιλοσοφίες. Όμως όταν μία τέτοια μεταμορφωτική αντίληψη χρησιμοποιείται με εντελώς αρνητικούς σκοπούς, τότε αυτή η Φιλοσοφία γίνεται πραγματικά επικίνδυνη, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση η θεωρία ύπαρξης μίας ανώτερης Άρειας φυλής από τους Γερμανούς, θυσίασε εκατομμύρια ανθρώπων χύνοντας τόνους αίματος, στην προσπάθεια του διαχωρισμού αυτού.

Αυτή η Φιλοσοφία της Θεικής ανύψωσης του ανθρώπου, που από την φύση της είναι μία φωτεινή ιδεολογία και προτρέπει τον κάθε ένα από εμάς να αναζητήσει τον εσωτερικό του εαυτό, ανυψώνοντας τις πνευματικές του δυνάμεις ομοιάζοντας με το Θείο, μετατράπηκε σιγά σιγά σε μία διαχωριστική αντίληψη, που επιφέρει την υποδούλωση των «ανίσχυρων» έναντι της επικρατούσας αρχής. Αυτό φυσικά κυριαρχεί στης ημέρες μας μέσα από τις Ελιτ που κυβερνούν ποικιλοτρόπως τις μάζες, και αποκαλύπτεται και μέσα από θεωρίες συνωμοσίας περί της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει ασπαστεί πλήρως αυτή την διαχωριστική αρχή, και κινείται προς την ολοκληρωτική κυριαρχία της στον κόσμο μέσα από απόκρυφες Διδαχές όπως εκείνες που ασπάστηκε η Κοινότητα Βριλ.

Η Συνωμοσιολογική Πραγματικότητα

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επιβεβαιωμένα αν υπήρξε ή υπάρχει στα αλήθεια η Κοινότητα Βριλ, ή αν πράγματι μία «εκλεπτυσμένη» ομάδα ανθρώπων τελειοποίησε την Μαγική ακτινοβολία του Μαύρου Ήλιου της Αγκάρθα, την Δύναμη Βριλ, έτσι ώστε να κυριαρχήσε στον Κόσμο προωθόντας τα σκοτεινά για την ανθρωπότητα Σχέδια. Αν όντως υπήρξε μία τέτοια φυλή και όντως οι Ναζί συσχετίστηκαν μαζί της, τότε ίσως υποθέσουμε πως η απόκρυφη ομάδα τους ( Ο Χίτλερ ήταν λάτρης του Αποκρυφισμού) ασπάστηκε πολλές από τις ιδεολογίες της.



Το μόνο σίγουρο είναι πως η θεωρία για την ύπαρξη της Δύναμης Βριλ και της φυλής αυτής προήλθε μέσα από το συγγραφικό νου του Λόρδου Lytton. Όμως έστω και αν όλα αυτά βρίσκονται καθαρά και μόνο στην σφαίρα της φαντασίας, αξίζει να αναρωτηθούμε για ποιό λόγο οι άνθρωποι αρέσκονται στο να εξερευνούν τα φαντασιακά πλαίσια, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν μία πιθανή ανώτερη δύναμη ώστε να κυριαρχήσουν, αντι να εξελίξουν την πορεία της ανθρωπότητας προς μία θεικότερη ζωή. Είναι αυτή η αρνητικά φορτισμένη φαντασία ορισμένων, η μανία του ανθρώπου να αποδείξει πως μέσα από το σκοτάδι μπορεί να επικρατήσει έναντι των άλλων.

Είναι η απόδειξη πως μέσα από φωτεινά μονοπάτια, η εμμονή της «Μοναδικότητας» μπορεί να επιφέρει την απόλυτη καταστροφή. Και να κλείσει όλα τα πνευματικά μονοπάτια που οδηγούν τον άνθρωπο προς το φως που τόσο έχει ανάγκη, τώρα που άλλες πραγματικές «Ελιτ» τον εγκλωβίζουν στο σκότος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου