Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Οι Μυστηριώδεις Μαγικοί κύκλοι των ξωτικών



Για χιλιάδες χρόνια η ξαφνική εμφάνιση ενός «δαχτυλιδιού από μανιτάρια» στην φύση, ήταν ένα σίγουρο σημάδι για αλλόκοσμες παρουσίες. Αυτοί οι Μαγικοί κύκλοι εμφανίζονταν μέσα στην νύχτα ή μεταφέρονταν από ένα σημείο στο άλλο, χωρίς προφανή λόγο.



Οι μαγικοί κύκλοι των Ξωτικών

Έτσι αρκετοί ήταν εκείνοι που προειδοποιούσαν για την παρουσία σκοτεινών δυνάμεων που δημιουργούσαν αυτές τις «ανωμαλίες» στον χώρο, και ήταν μία ιδέα που πέρασε στις γενιές ανά τους αιώνες μέσα από τους Μύθους και την Λαογραφία. Αυτά τα αλλοκοσμικά σημάδια, είναι οι Μαγικοί κύκλοι των ξωτικών.

Αυτοί οι Μαγικοί κύκλοι (Κύκλοι των Ξωτικών ή των νεράιδων) είναι ενα φαινόμενο που πραγματοποιείται στην φύση. Οι Μύκητες των μανιταριών σχηματίζουν ένα κύκλο στο χώμα, επηρεάζοντας το χορτάρι της περιοχής και μεγαλώνουν σχηματίζοντας ένα κύκλο από μανιτάρια. Αυτά τα «δαχτυλίδια» – που για κάποιους είναι μία ευχάριστη έκπληξη, ενώ για άλλους ένας οιωνός δυσάρεστων γεγονότων) μπορεί να εξαπλωθεί από μερικά εκατοστά σε κύκλους άνω των 50 μέτρων. Μάλιστα ένας τέτοιος Μαγικός κύκλος που βρέθηκε στο Belfort της Γαλλίας θεωρείται ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί ποτέ, αφού είχε διάμετρο 600 μέτρα και ήταν 700 ετών!!!

Ορισμένες φορές παρατηρούνται περισσότεροι Μαγικοί κύκλοι στην ίδια περιοχή που συνδυάζονται και δημιουργούν παράδοξα μοτίβα στο έδαφος, αφού σε αρκετές περιπτώσεις το χορτάρι μέσα στον κύκλο είναι νεκρό και αποχρωματισμένο σε σχέση με το χορτάρι εκτός του κύκλου.

Υπερφυσικά πλάσματα με Μυστηριώδεις δυνάμεις

Οι Μαγικοί κύκλοι των ξωτικών έχουν μία ιστορική μυθική φήμη, όπως παρατηρούμε στην Λαογραφία και τις προειδοποιήσεις που τους συνοδεύουν ανά την υφήλιο, αλλά ειδικότερα στην Δυτική Ευρώπη.

Σε διάφορα σημεία της Ευρώπης συναντάμε δεισυδαιμονίες σχετικά με αυτά τα «μαγικά» δαχτυλίδια, όπως κατά κύριο λόγο οι μύθοι περιλαμβάνουν ξωτικά, νεράιδες ή υπερφυσικά πλάσματα που χορεύουν γύρω από τον κύκλο, ή χρησιμοποιούν αυτό το σημείο ως πύλη μεταξύ του μαγικού κόσμου τους και του δικού μας. Οι άνθρωποι παλαιότερα πίστευαν επίσης πως οι Μαγικοί κύκλοι σχηματίζονταν από άστρα που έπεφταν, από αστραπές, ή εμφανίζονταν έπειτα από ξόρκια μαγισσών. Αυτές οι δοξασίες διήρκησαν ως τον 19ο Αιώνα, μαζί με τις απόψεις πως αν κάποιος πατούσε μέσα σε ένα τέτοιο μαγικό κύκλο, θα παγιδευόταν για πάντα στον κόσμο των ξωτικών.



Οι Μαγικοί κύκλοι των ξωτικών είναι γνωστοί παντού στην ευρώπη. Στην παράδοση της Γαλλίας ονομάζονται τα «Δαχτυλίδια των Μάγων», στην Γερμανία «Δαχτυλίδια των Μαγισσών», ενώ λέγεται πως ήταν πιο ενεργά κατά το «Walpurgisnacht», το σούρουπο της 30ης Απριλίου, όπου οι Μάγισσες συγκεντρώνονταν για να γιορτάσουν την άφιξη της Άνοιξης.Στην Αγγλική, Κέλτικη και Σκανδιναβική Λαογραφία τα μαγικά δαχτυλίδια εμφανίζονταν μέσα από τον χορό των ξωτικών ή των Νεράιδων. Τέτοια γεγονότα σχετίστηκαν κυρίως με νύχτες πανσέληνου, και η ξαφνική εμφάνιση ενός τέτοιου μαγικού κύκλου από μανιτάρια λογίζοταν ως απόδειξη για τον χορό των μαγικών πλασμάτων την προηγούμενη νύχτα.

Στην Σκωτία πίστευαν πως οι Νεράιδες κάθονταν πάνω στα μανιτάρια και τα χρησιμοποιούσαν ως τραπέζια για τις γιορτές τους, ενώ στην Ουαλία η ιστορία λέει πως τα μανιτάρια χρησίμευαν στις νεραίδες ως ομπρέλες. Εκεί ακόμη και σήμερα πιστεύουν πως αυτά τα μαγικά δαχτυλίδια σηματοδοτούν την ύπαρξη ενός υπόγειου «νεραιδοχωριού», ή σημαδεύουν περιοχές γονιμότητας και τύχης.

Μην κοιμηθείς μέσα στον Μαγικό κύκλο

Η Γενική αίσθηση που επικρατεί στην παράδοση και τη Λαογραφία γύρω από τους μαγικούς κύκλους των ξωτικών, είναι πως πρόκειται για επικίνδυνα σημεία που συνδέονται με άσχημα γεγονότα και «δαιμονικά» πνεύματα.Αν μάλιστα τολμήσει κάποιος να εισέλθει σε ένα τέτοιο κύκλο, αναφέρουν οι μύθοι, θα πεθάνει νέος. Επίσης λέγεται πως μέσα σε ένα τέτοιο κύκλο, ο άνθρωπος γίνεται αόρατος στον κόσμο των θνητών και αδυνατεί να ξεφύγει απο εκεί, ή τηλεμεταφέρεται αυτόματα στον κόσμο των ξωτικών. Επίσης θα αναγκαστεί να χορεύει γύρω από το μαγικό δαχτυλίδι ώσπου να χάσει τη ζωή του από εξάντληση ή από παράνοια!



Για να αποφύγει κάποιος αυτή την τραγική μοίρα θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως το να τρέξει γύρω από τον μαγικό κύκλο 9 φορές για να εισχωρήσει μέσα του, κάτω από το γεμάτο φεγγάρι, αλλά μονάχα προς την φορά που διασχίζει ο Ήλιος κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι αν κάποιος κάνει όλα τα παραπάνω και πατήσει μέσα στον μαγικό κύκλο, ίσως ακούσει τις νεραίδες και τα ξωτικά να χορεύουν υπόγεια.

Μπορεί να εξηγήσει η Επιστήμη το μυστήριο των Μαγικών Κύκλων;


Στις ημέρες μας έχει γίνει πλέον κατανοητός ο μύκητας που προκαλεί αυτό το φυσικό φαινόμενο. Ο Μύκητας Mycelium, είναι ένας μύκητας που εξαπλώνεται σε γόνιμο υγρό περιβάλλον. Με καλές συνθήκες οι σπόροι μετατρέπονται σε μανιτάρια (Τα πιό γνωστά είναι τα μαγικά δαχτυλίδια με μανιτάρια σαμπιγιόν). Τα μανιτάρια εξαπλώνονται στο έδαφος και δημιουργούν ένα ευδιάκριτο κύκλο. Υπογείως ο Μύκητας διατρέχει το χορτάρι και κινείται προς τα έξω από το κέντρο, ενώ τρέφεται με οργανική ύλη και αποσυντίθεται καθώς «ταξιδεύει».

Τελικά το σημείο στο οποίο σχηματίζεται ο κύκλος πεθαίνει λόγω του μύκητα, όμως η περίμετρος παραμένη ζωντανή και καταπράσινη. Αυτός ο κύκλος αναπαραγωγής μπορεί να συνεχίσει για αιώνες, και ο κύκλος μεγαλώνει, συρρικνώνεται και κινείται στην ύπαιθρο, ενθουσιάζοντας κάποιους και τρομάζοντας αρκετούς άλλους.

Και μπορεί εμείς να εξηγήσαμε τις παραδοσιακές ανφορές για μαγικούς κύκλους Ξωτικών , όμως οι επιστήμονες ακόμη ζορίζονται να εξηγήσουν τους Μαγικούς κύκλους που μπορεί να βρει κανείς στην Αφρική. Λέγεται πως στην Ναμίμπια, κάποια κυκλικά σημεία εμφανίζονται στην στέρφα ξερή γη, δίχως προφανή λόγο. Οι κύκλοι αυτοί συμπεριφέρονται αρκετά σαν τους Ευρωπαικούς κύκλους μανιταριών, παραμένοντας στο σημείο ώσπου να εξαφανιστούν έπειτα από αιώνες. Οι επιστήμονες όμως έχουν αποκλείσει ένα παρόμοιο μύκητα, και αναρωτιούνται τον λόγο για τον οποίο οι κύκλοι εμφανίζονται σε ένα τέτοιο μακρικό και άνυδρο τοπίο. Η Λαική παράδοση των κατοίκων εκεί, αποδίδει την ύπαρξη των κύκλων στα μαγικά πνεύματα και τους Θεούς της φύσης…

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου