Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Τ.Σόρος έχασε ένα δισ.δολάρια από την εκλογή του Ν.Τραμπ - Οι λόγοι για τους οποίους ο νεοταξίτης κερδοσκόπος απεχθάνεται το νέο πρόεδρο





του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
O T.Σόρος έχασε 1 δισ.δολάρια σε ένα μήνα λόγω της εκλογής του Ν.Τραμπ, δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γιατί μέσα στις βασικές του προτεραιότητες είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη πολιτική του εξόντωση με ορίζοντα τις εκλογές του 2020.

Ο Τ.Σόρος είναι ένας πανίσχυρος παράγοντας και σίγουρα όχι ένας απλός δισεκατομμυριούχος. Άρχισε να φαίνεται στο παγκόσμιο στερέωμα ως διαμορφωτής εξελίξεων όταν χρηματοδότησε την ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό κατά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ.

Αυτό που φάνηκε όμως από το χακάρισμα των e-mails του είναι η προσπαθεια του να προκαλέσει προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Άλλωστε ο άνθρωπος πάντα έβγαζε χρήματα από μεγάλες κρίσειςπου ο ίδιος χρηματοδοτούσε. Όμως δεν είναι ένας απλός κερδοσκόπος. Το χρήμα για αυτόν δεν είναι σκοπός είναι μέσο επίτευξης στόχων.

Είναι κάποιος που λατρεύει την Παγκοσμιοποίηση (Νέα Τάξη Πραγμάτων) θέλει κατάρρευση των εθνών, εξάλειψη συνόρων, ανάμειξη των φυλών, δημιουργία παγκόσμιων κρατικών δομών και στο τέλος μια παγκόσμια κυβέρνηση με έναν παγκόσμιο ηγεμόνα.

Για πολλούς κρύβεται πίσω από τους παγκόσμιους «μπαχαλάκηδες» σαν αυτούς που τα «έσπασαν» στο κέντρο της Ουάσιγκτον κατά την εκλογή Ν.Τραμπ.

Ο Σόρος είναι γνωστός για τα μεγάλα «στοιχήματά» του και τις επιθέσεις του σε κράτη όπως τη Μεγάλη Βρετανία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Κατά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είχαν, ανέβηκε το αμερικανικό χρηματιστηριο με αποτέλεσμα το hedge fund του Σόρος να χάσει τεράστια ποσά. Πρόκειαι για το Soros Fund Management, που διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. δολ. εκ μέρους

Ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε 9,3% υψηλότερα, καθώς το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο.

Η στάση του Σόρος λοιπόν αποδείχθηκε λανθασμένη. Οι απώλειές του ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε ένα μήνα.

Ο Σόρος ήδη από τον Δεκέμβριο ξεκίνησε άκρως επιθετικές δηλώσεις κατά της νέας κυβέρνησης Ν.Τραμπ

«Η κυβέρνησή του περιλαμβάνει ανίκανους εξτρεμιστές και εν αποστρατεία στρατηγούς και οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να προστατεύουν και να προάγουν τη Δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο».

Το συνέχισε αυτό πριν λίγες ημέρες όταν ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος (αυτό επγγέλεται) χαρακτήρισε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», προεξοφλώντας ότι θα αποτύχει.

«Είναι υπέρ αυτής της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος»προειδοποίησε ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός, όπου διεξάγεται το οικονομικό φόρουμ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του. Είπε τέλος ότι, εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος προκαλέσει εμπορικό πόλεμο, θα φέρει πιο κοντά την Κίνα και την Ευρώπη.

Καταλάβατε τώρα τι κρύβονταν πίσω από τις αλλοπρόσαλες αμερικανικές επεμβάσεις;

Περιττό να πούμε ότι ο Τ.Σόρος είναι βασικότατος χρηματοδότης των Δημοκρατικών, του Μ.Ομπάμα και της οικογένεια Κλίντον.

Ήδη το αγαπημένο κόμμα του μαζί με αυτόν αναζητούν τρόπους να ξεφορτωθούν το Ν.Τραμπ το αργότερο μέχρι το 2020

Δεν είναι τυχαίες οι υποτιθέμενες παλλαϊκές διαδηλώσεις εναντίον του.Τα ελεγχόμενα από τον Τ.Σόρος αλλά και το κύκλωμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων ΜΜΕ παρουσιάζουν τους «διαδηλωτές μπαχαλάκηδες» ως «λαϊκή δυσαρέσκεια».

Ήδη βγαίνουν δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να έχει την πιο χαμηλή δημοτικότητα για να δημιουργηθεί ένα κλίμα μετάνοιας σε όσους τον ψήφισαν και τον επέλεξαν.

Οι Δημοκρατικοί σε μυστική συνάντηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental αναζητούσαν τα πιθανά σενάρια της μελλοντικής του στρατηγικής, σε μια συνάντηση που διοργάνωσε η «Democracy Alliance».

Kαι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το φιλικότατο προς το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος Politico

Η Democracy Alliance ιδρύθηκε το 2005 από τον Τζορτζ Σόρος με σκοπό να αποτρέψει μια επανεκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Τώρα την χρησιμοποιεί για τον Τραμπ.

Για να γίνει κάποιος μέλος αυτής της κλειστής λέσχης θα πρέπει να συνεισφέρει τουλάχιστον 200.000 δολάρια ετησίως σε δωρεές συν 30.000 δολάρια για τέλη συμμετοχής!

Πάντως ο Ν.Τραμπ έχει πληροφορίες εκ των έσω για τον μεγάλο αντίπαλό του καθώς ο Steven Mnuchin (Στιβ Μνουσίν),που είναι ο επικεφαλής που διόρισε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είναι παλιός στενός συνεργάτης του Τ.Σόρος

Ο 53χρονος πρώην trader, εγκατέλειψε τον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα την Goldman Sachs, πριν από 15 χρόνια και εργάστηκε στον τομέα του «οτυρμποκαπιταλισμού» δηλαδή στην παραγωγή αεροδολαρίων μέσω στοιχημάτων και παραγώγων.

Είναι εβραϊκής καταγωγής και γιος τραπεζίτη της Goldman Sachs, στην οποία εργάστηκε και αυτός. Έχει ιδρύσει την Mnuchin Gallery της Νέας Υόρκης και έχει βγάλει το Πανεπιστήμιο του Yale. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη Salomon Brothers, τη δεκαετία του ’80.

Έφυγε από την Goldman το 2002 για να συνεργαστεί ως σύμβουλος με το hedge fund της Sears Holdings αλλά και με το Soros Fund Management, μια επενδυτική εταιρεία του Τζορτζ Σόρος.

Τώρα ο Τ.Σόρος τον έχει απέναντί του και αυτό δεν το αντέχει γιατί ξέρει ότι γνωρίζει τα πάντα για αυτόν και κυριώς για αυτούς που κρύβονται από πίσω του και οδήγησαν τον πλανήτη σε απόγνωση και καταστροφή ενώ ετοίμαζαν ακόμα και μια πυρηνική αντιπαράθεση με την Ρωσία αγνοώντας τις συνέπεις για κάθε ζωντανό ον.

Για να γίνει κατανοητό αυτό το νέο ρωσικό δόγμα προβλέπει πυρηνικό πλήγμα εάν κτυπηθεί στρατηγικά ακόμα και εάν ΔΕΝ έχει γίνει πυηρηνική επίθεση εναντίον της.

To ανησυχητικό είναι ότι την αντιρωσική υστερία του Συστήματος αυτού την συμμερίζονται σχεδόν όλα τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ χωρίς πιθανώς να έχουν κατανοήσει ότι ούτε τα στελέχη τους θα μπορούσαν να ξεφύγουν από.... την ραδιενέργεια ενός Γ' ΠΠ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου